Leeflang: Gezamenlijke visie voor Curaçao nodig

Omayra Leeflang | Foto Dick Drayer

Onafhankelijk Parlementariër Omayra Leeflang: Gezamenlijke visie voor Curaçao nodig | Foto Dick Drayer

WILLEMSTAD — Curaçao heeft een gezamenlijke visie nodig. Dit is de boodschap van onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang. Ze constateert dat vier jaar nadat Curaçao de autonome status heeft gekregen en over alle ingrediënten beschikte om een welvarend eiland te worden, en stelt dat hier in de praktijk weinig van terecht is gekomen. Zij wijt dit aan het feit dat Curaçao niet over een gezamenlijke visie beschikt.

Een visie geeft volgens Leeflang aan welke richting men op moet en in welke richting de neuzen op Curaçao moeten staan. Ze benadrukt dat nooit bereikt kan worden dat iedereen achter dezelfde visie staat. “Maar als er sprake is van een gezamenlijke visie, zal diegene die het niet met deze visie eens is met argumenten moeten komen.”

Een ander voordeel van een gezamenlijke visie is volgens het onafhankelijk Statenlid dat er een einde komt aan het continue gevecht, de aanvallen, waar het eiland op dit moment mee te maken heeft. In de afgelopen jaren heeft Curaçao een zeer traumatische tijd meegemaakt, constateert Leeflang. Een periode van persoonlijke aanvallen en bedreigingen, het door het slijk halen van politieke tegenstanders. Deze periode is geëindigd met de wrede moord op parlementariër en PS-leider Helmin Magno Wiels. In haar boodschap ter gelegenheid van vier jaar 10-10-‘10 spreekt Leeflang de hoop uit dat deze moord nog dit jaar zal worden opgelost, zodat iedereen deze periode achter zich kan laten en Curaçao zich kan opmaken voor de toekomst aan de hand van een visie.

De datum 10 oktober zal volgens Leeflang een memorabele dag blijven in de geschiedenis van Curaçao. Want op deze dag werd Curaçao geboren als onafhankelijk land in het Koninkrijk, aldus het onafhankelijk Statenlid. Zij wil deze dag aangrijpen om de laatste premier van de Nederlandse Antillen, voormalig PAR-leider Emily de Jongh-Elhage, te bedanken voor de leiding die zij heeft gegeven aan de ontmanteling van de Antillen en de start van het autonome land Curaçao.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “Leeflang: Gezamenlijke visie voor Curaçao nodig

  1. Abraham Mossel

    Leuke foto. kan U ook ff het bedrag van uw bank rekening openbaar / vermelden en wel te verstaan de rekening die het volk betaald voor uw werkzaamheden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *