Leeflang: ‘Hard bewijs moet aantijgingen Marvelyne Wiels weerleggen’

omayra-leeflangWILLEMSTAD – Volgens onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang heeft gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels met de persconferntie die zij vorige week woensdag gaf, meer vragen opgeroepen. “Zij heeft de aantijgingen niet kunnen weerleggen en daarom heb ik steun gezocht bij de andere oppositiepartijen. Met de steun die ik heb gekregen is een brief naar premier Ivar Asjes gestuurd om een openbare vergadering aan te vragen. Asjes moet tijdens deze vergadering met bewijzen komen en kan geen luchtballonnetjes meer blijven opgooien”, zegt Leeflang.

Bron: Nieuws360

Advertentie

“Alle oppositieleiders hebben hiervoor getekend. De vergadering moet binnen twee weken plaatsvinden en dan moeten harde bewijzen op tafel komen. Dan kun je niet met een boekje of folder zitten zwaaien.”

Volgens Leeflang heeft Asjes tijdens de persconferentie getoond dat hij niet voldoende kritisch is om hem te vertrouwen met een diplomatieke relatie.

“Normaal gesproken vertrouw je erop dat een minister-president een gevolmachtigde minister aanwijst.
Het is duidelijk dat Asjes die objectiviteit, onafhankelijkheid en zakelijkheid niet bezit.
Vandaar dat hij nu ter verantwoording wordt geroepen.”

Asjes zei tijdens de persconferentie dat de publicaties rondom Wiels het imago van Curaçao hebben geschaad.
Volgens leeflang zit Asjes er volstrekt naast.

“Overal ter wereld zijn er mensen die de boel proberen te flessen. Maar dan is de vraag; wat doet de volksvertegenwoordiging? In dit geval is besloten de ander kant op te kijken.
De volkvertegenwoordiger had moet zeggen dat dit een land van regels en integriteit is en dat dit van iedereen wordt opgeëist, ook van alle bestuurders. En dan is het gezicht van Curaçao juist gered.”

“Wiels heeft tijdens de persconferentie alle emotionele registers opengetrokken.
Ze stelt dat haar broer vermoord is en dat ze haar ook willen vermoorden, terwijl zij degene is die feitelijk de zaak had kunnen klaren.
Dat heeft ze niet gedaan en daardoor heeft zij een smet gebracht over het imago van haar broer. Vervolgens trekt ze een ander register open en beweert dat de ontslagen medewerker, een blanke Europese Nederlander, heeft gezegd dat een zwarte vrouw een blanke vrouw nooit zou kunnen overrulen.”

Volgens Leeflang is dat pertinent een leugen.

“Ik ken deze dame heel goed en weet ook dat zij getrouwd is met een zwarte Afrikaan.
Dus zij zou zo een opmerking niet maken, maar dat geeft wel aan wie mevrouw Wiels is.
Zij gaat over lijken om haar gelijk te halen.
Ook heeft zij gezegd dat zij na haar aantreding als eerst overheidsaccountantsbureau SOAB heeft ingeschakeld om de zaak door te lichten. SOAB heeft dit echter ontkent.
We moeten ons afvragen of zo iemand de diplomatieke vertegenwoordiging van Curaçao moet zijn, want zij is niet betrouwbaar en zal in het nauw rare sprongen maken
”, aldus Leeflang.

Bron: Nieuws360: Leeflang: “Hard bewijs moet aantijgingen Marvelyne Wiels weerleggen”

Meer berichtgeving over Marvelyne Wiels:

To Top

0 Reacties op “Leeflang: ‘Hard bewijs moet aantijgingen Marvelyne Wiels weerleggen’

  1. Goed zo, Omayra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *