Leeflang: ‘Marvelyne Wiels heeft behandeling nodig’

leeflang-23112013WILLEMSTAD – De staten bespreken vandaag de aantijgingen rondom gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels. De bewindsvrouw wordt beticht van vermeende vriendjespolitiek en cv-fraude. Volgens onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang draait het vandaag niet meer om feiten, maar hoe ervoor gezorgd kan worden dat de regering blijft zitten.

“In ieder geval moeten de feiten nog beantwoord worden door de minister-president. Ik hoop dat we daar echte antwoorden op krijgen”, zegt Leeflang. “Tot nu heeft hij alles ontweken. Ook was duidelijk te merken dat de oppositie om de ‘hete brij’ heen draaide; het is Kerst, advent en nog meer van dat soort rare dingen. Maar de feiten zijn in ieder geval blootgelegd.”

Volgens Leeflang moet de oppositie een standpunt innemen ook al kunnen zij niet bepalen of een minister wel of niet aanblijft.

“Ik zal zeker een standpunt hierin nemen.” Op de vraag of Wiels wel of niet moet aanblijven zei Leeflang: “Als ik de minister-president was zou ik tegen mevrouw Wiels hebben gezegd dat ik een behandeling voor haar betaal. Want iemand die consistent blijft liegen en daar geen last van ondervindt, is duidelijk ziek. Daarnaast zou ik haar ook zeggen dat zij in dat proces zich terug moet trekken.”

Bron: Nieuws360
Door:

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *