Lei Natural terug van weggeweest

Geen deelname aan verkiezingen

WILLEMSTAD — De politieke beweging Lei Natural (Natuurwet) maakt een comeback in de lokale politiek. Eind jaren negentig nam de Partido Lei Natural van Nychel Fermin deel aan een verkiezing op het eiland. Nu, meer dan tien jaar later, keert Fermin terug met de Movement Lei Natural. Het is overigens niet de bedoeling dat Fermin, die op dit moment in Nederland woonachtig is, aan de komende verkiezingen zal meedoen, aldus partijwoordvoerder Glenn Fermin.

In een persbericht, waarin hij de terugkeer van zijn partij aankondigt, stelt Nychel Fermin dat het volk van Curaçao nu een unieke kans krijgt om zijn eigen toekomst te bepalen.
De politiek leider, die zich altijd sterk heeft gemaakt voor verandering en vooruitgang op het eiland, benadrukt dat verandering altijd gepaard gaat met tegenstand en zuiveringen.
Dit zijn volgens hem normale processen volgens de wetten van de natuur.

Het is dus niet vreemd dat de tocht van Antillen naar het land Curaçao gepaard is gegaan met onstuimigheid in het bestuur. Per definitie komt er na onstuimigheid, rust”, aldus Fermin.
In de praktijk zal dit volgens de Lei Natural-voorman met zich meebrengen dat in de komende vier jaar Curaçao een regering moet krijgen die het volk een administratie op niveau zal kunnen garanderen, maar ook rust en hoop voor de toekomst.
In dit verband roept hij burgers op Curaçao op om kritisch, maar ook constructief te blijven, als zij hun mening geven.
Op deze manier kunnen zij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het eiland.
Glenn Fermin, die de Lei Natural- partijleider op Curaçao vertegenwoordigt, wijst erop dat de politieke beweging niet aan de komende verkiezingen zal meedoen.
Het is nu de bedoeling dat de beweging na jaren afwezigheid nieuw leven wordt ingeblazen, om zo in de toekomst mogelijk aan volgende verkiezingen deel te kunnen nemen.
Aanleiding voor de terugkeer van Lei Natural zijn de positieve reacties die Nychel Fermin heeft gekregen na een interview op een lokaal radiostation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *