‘Leugens’ is sleutelwoord van Asjes

2014 06 05 - Minister President Ivar Asjes

‘Leugen’ is sleutelwoord van Asjes

Willemstad – ‘Leugens, allemaal leugens’, zo kan de reactie van premier Ivar Asjes (PS) samengevat worden in de Staten gisteren. Hij reageerde op aantijgingen van de kant van voornamelijk MFK die hem beschuldigt van malversaties en vriendjespolitiek op het gebied van het sportbeleid.

Asjes kon het dan ook niet nalaten de vinger terug te wijzen naar de MFK en het door deze partij gevoerde beleid in het verleden.

,,Het is de toenmalige MFKminister van Financiën geweest die in 2010 de subsidie van het sportbeleidsinstituut Sedreko heeft verlaagd van 7,7 naar 6,6 miljoen gulden.

Dit geld ging naar Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Dat is de reden dat de Curaçaose sport nu in een crisis verkeert.

In de komende begrotingen is voor in totaal 14 miljoen extra gereserveerd op de kapitaaldienst voor de sport: 5 miljoen voor dit jaar en volgend jaar en 4 miljoen voor 2016.” E

n citerend uit een brief van Sedreko in 2013 stelt Asjes: ,,Het is Sedreko zelf geweest die voorgesteld heeft om bepaalde gelden over te hevelen naar de Curaçaose Sport & Olympische Federatie (CSOF), zodat deze organisatie zorg kan dragen voor de verschillende sportfederaties en mogelijke vertegenwoordiging van teams en individuele sporters in het buitenland.

Dat houdt in dat Sedreko verantwoordelijk blijft voor niet bij de CSOF aangesloten federaties, verenigingen en individuen op het gebied van sport en recreatie. Ook beheert Sedreko nog steeds het beschikbaar te stellen materiaal en gaat de instelling over transport, cursussen en buitenlandreizen. Daar krijgt de stichting 5,8 miljoen gulden voor.”

De oprichting van het nationale sportinstituut Fundashon Instituto Nashonal di Deporte Kòrsou (FINDK) is volgens de premier verder helemaal volgens de regels van Usona verlopen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *