Liber Amicorum 10 jaar Luna Blou

WILLEMSTAD — De officiële presentatie van het Liber Amicorum voor Teatro Luna Blou en La Tentashon vindt eind deze week plaats.
Het boek verschijnt als onderdeel van de viering van het tienjarig bestaan van Teatro Luna Blou en het zevenjarig bestaan van La Tentashon.
Bovendien memoreert de publicatie het afscheid van Norman de Palm als directeur van het theater.

Liber AmicorumIn het boek komen theatermakers, samenwerkende partijen, subsidiënten,de Curaçaose overheid, (oud-)werknemers, scholen, journalisten, vrienden en ook het publiek aan het woord.
Via bijzondere interviews en geschreven bijdragen komen de geschiedenis en de toekomst van de theaters voor het voetlicht; van diep persoonlijke testimonials tot relevante visies op de Curaçaose theaterwereld anno 2013.

Daarmee geldt de publicatie als een naslagwerk van de Curaçaose theatergeschiedenis in het eerste decennium van de 21e eeuw, de periode dat Teatro Luna Blou de enige theaterzaal was op Curaçao.
Het gedenkboek is een samenwerking tussen het theater en schrijfster Miriam Sluis en is bijzonder vormgegeven, met een afwijkend formaat en speciale foto’s van voorstellingen en theatermakers, onder meer van theaterfotograaf Jean van Lingen.

De publicatie telt 216 pagina’s, is gebonden en voorzien van een harde kaft in full color.
Het binnenwerk is uitgevoerd in zwart/wit en kobaltblauw – bekend van Luna Blou – wat tot een mooie combinatie van tekst, beeld en vormgeving leidt.
De teksten zijn geschreven in het Nederlands, Papiaments en Engels.
Bovendien bevat de uitgave een dvd met ‘a taste of Luna Blou and La Tentashon’.

Het jubileum van Teatro Luna Blou en La Tentashon wordt komend weekeinde groots gevierd met verschillende workshops en voorstellingen, waaronder twee premières.
Het Liber Amicorum Teatro Luna Blou/La Tentashon 2013 is vanaf zaterdag verkrijgbaar bij Luna Blou en in de boekhandel voor 37,50 gulden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *