Lichaam Alan de Rooy naar Curaçao dankzij donatie

Bron: Versgeperst
Alan-de-RooyCURAÇAO – Alan de Rooy, de 22-jarige jongen die woensdag overleed na een politieachtervolging wordt toch op Curaçao begraven. Vandaag maakte Omroep West bekend dat er geld is gedoneerd om zijn lichaam naar Curaçao te laten overbrengen.

Advertentie


Zijn familie woont op Curaçao en liet eerder weten geen geld te hebben om hem terug te laten brengen naar het eiland. Het is niet bekend gemaakt door wie de donatie is gemaakt maar maandag of dinsdag zal zijn lichaam worden overgebracht naar Curaçao.
In tegenstelling tot eerdere berichten zal hij dus niet woensdag in Nederland gecremeerd worden.

Achtervolging
De scooter waar hij samen met een vriend op zat, was tijdens een achtervolging met een politieauto gebotst. De mannen werden achtervolgd omdat ze zonder helm op een scooter zonder kentekenplaten te hard reden en niet voor de politie wilden stoppen. Het is nog onduidelijk wie er op wie is gebotst. De bestuurder ligt nog altijd in het ziekenhuis. De Rooy was bijrijder en raakte bewusteloos, hij overleed later die ochtend. De Rooy was in Nederland voor een opleiding tot autospuiter en liep daar stage.

Zaterdag herdenking
Zaterdag is om 18.15 uur een herdenkingsdienst in Nieuw Eykenduynen aan de Kamperfoeliestraat in Den Haag. Vrienden zullen daar met scooters naartoe rijden vanaf de garage aan de Haagse Kranestraat waar De Rooy werkte.

Meer hierover: 22 jarige Curacoaenaar komt om bij achtervolging

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *