Lionel Jansen legt vertrek uit

Bron: Versgeperst  Door: Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst Pueblo Soberano opgestapt NIEUWS minister lionel jansen helmin  Curaçao  Jansen 05 010411 127x85" style="float:left;margin right:10pxCURAÇAO – Lionel Jansen, die vorige week zijn ontslag indiende als minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, laat in een videoverslag weten waarom hij is vertrokken. “Ik vind dat als er een ander plan is en ik in de weg sta, ik maar moet opstappen zodat het plan uitgevoerd kan worden”, zegt Jansen.

Jansen heeft vorige week dinsdag zijn partij Pueblo Soberano op de hoogte gebracht van zijn ontslag. “Later heb ik mijn partijleider op de hoogte gebracht dat ik mijn ontslag nam en uitgelegd waarom. Vrijdag ben ik naar de gouverneur gestapt om mijn ontslag in te dienen en daarna bij de premier. Ik heb hen uitgelegd waarom ik deze beslissing heb genomen.”

Geld “Ik heb vaak in de Raad van Ministers gezegd dat er meer geld nodig is voor onderwijs en sport. In ons regeerprogramma staat dat onderwijs prioriteit heeft maar ik heb dat niet zo ervaren. Heel vaak heb ik aan de bel getrokken dat er geld nodig was voor één en ander of dat er een fonds moet komen voor sport maar het gebeurde niet”, vertelt Jansen. “Overal moet geld in worden gestoken, als je dat niet doet zal je niet succesvol zijn.”

Plan “Of dat opzettelijk niet gebeurde dat weet ik niet. Op een gegeven moment krijg je signalen en ga je denken: misschien als ik me terugtrek dat er dan wel dingen kunnen gebeuren, mensen dan trek ik mij terug”, aldus de ex-minister. “Ik heb de afgelopen tijd vaker in de media geluiden gehoord dat ik moest opstappen en dat er al een plan was voor mijn opvolging. Dat heeft mij aan het denken gezet, dat het misschien waar is.”

Kritiek Jansen spreekt verder tegen dat hij gaat werken bij Sedreko, zoals sommige media meldde. Verder zegt hij dat het ook niet klopt dat hem al in oktober vorig jaar was gevraagd om op te stappen. “Ik stap niet naar de pers om nu kritiek te leveren, nee daar hebben wij geen behoefte aan. Wij moeten nu vooruit kijken”, zegt Jansen.

Pueblo Soberano “Ik wil het volk van Curaçao bedanken voor het vertrouwen om minister te zijn, mijn partij bedanken dat ik minister voor hen mocht zijn, mijn partijleider Helmin Wiels bedanken dat ik de eer heb gekregen om minister te mogen zijn geweest namens PS “, zegt Jansen. “Ik blijf Pueblo Soberano, heel veel mensen vragen mij daarnaar. Ik was Pueblo Soberano, ik ben Pueblo Soberano en ik blijf Pueblo Soberano. Ik zal mijn contributie blijven betalen als altijd, alleen zal ik mij een beetje terugtrekken naar de achtergrond.”

Bekijk het gehele verslag van Lionel Jansen (Papiamentstalig):

http://www.youtube.com/watch?v=a3Wrfg4wiac&feature=player_embedded

Film door: Tico Vos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *