Longstay Capriles Kliniek geopend

logo-klinika caprilesWillemstad – Het nieuwe onderkomen voor chronisch patiënten, de zogenoemde longstay- afdeling van de Klínika Capriles is vorige week vrijdag officieel geopend. Hiermee is een ambitie uit de jaren 90 van de kliniek gerealiseerd: het Nieuwbouwplan Klínika Capriles fase 1 en 2.

klinika capriles2De nieuwe Longstay bestaat uit een complex van vier gebouwen met elk tien kamers en één centrale ruimte.
In totaal zijn er veertig eenpersoonskamers beschikbaar voor patiënten.
Nu beschikken de bewoners over een onderkomen dat voldoet aan alle eisen van de moderne tijd. Zo zijn bijvoorbeeld de plafonds van de gebouwen van beton, en met enkele additionele aanpassingen kunnen de gebouwen omgetoverd worden tot shelters tijden het orkaanseizoen.
De gebouwen voldoen beter aan de moderne vereisten van gastvrijheid in de zorg opdat de cliënt zich meer thuis voelt, meent de organisatie.
klinika caprilesHet complex is voorzien van een modern beveiligingssysteem dat mogelijk maakt dat het met minimale aanpassingen geschikt wordt gemaakt voor een groep cliënten die meer toezicht en beveiliging vereist.
Er is een regenbak die onder andere water krijgt uit een put, water dat gebruikt wordt om de tuin te onderhouden en toiletten door te spoelen.
Het project heeft ongeveer 5,5 miljoen gulden gekost.
In 1998 is de eerste fase afgerond met financiering uit Nederland.
Fase 2 is nooit gerealiseerd door de overheid van de voormalige Antillen, daarom bleef Klínika Capriles zitten met drie oude gebouwen.
Als gevolg hiervan zaten er zestig patiënten in afgekeurde gebouwen.
In 2001 werd Klínika Capriles afgestoten door de overheid en werd het een zelfstandige stichting. Het project om op eigen kracht een longstay-afdeling te bouwen is door het bestuur en de Raad van Toezicht goedgekeurd.
Samen met architecten werd het plan van de overheid gereviseerd.
Met goedkeuring van de overheid is in januari 2012 begonnen met de bouw die in juli 2013 werd afgerond.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *