Luchtvaartnieuws | Caribisch LIAT heeft dringend geld nodig om te overleven

Door: Klaas-Jan van Woerkom

Eilandnaties als St. Kitts & Nevis, Trinidad & Tobago, Barbados, Antigua & Barbuda en St. Vincent zijn grotendeels afhankelijk van kleine maatschappijen als LIAT om verbindingen met omliggende landen te houden.

BASSETERRE – De Caribische luchtvaartmaatschappij LIAT heeft dringend miljoenen euro’s nodig om te overleven. Het bedrijf is actief op routes tussen verschillend eilanden, maar ondanks stevige subsidies lukt het niet om rendabel te vliegen.

Eilandnaties als St. Kitts & Nevis, Trinidad & Tobago, Barbados, Antigua & Barbuda en St. Vincent zijn grotendeels afhankelijk van kleine maatschappijen als LIAT om verbindingen met omliggende landen te houden.

Om die reden worden flinke subsidies gegeven om op bepaalde routes luchtvervoer te garanderen. Die steun blijkt niet langer genoeg om het vliegbedrijf overeind te houden.

Financiële steun

Julie Reifer – Jones, CEO van LIAT, gaf eerder aan het volste vertrouwen te hebben in de toekomst van de luchtvaartmaatschappij, die gesteund wordt aandeelhouders Barbados, Antigua & Barbuda, St. Vincent & Grenadines en Dominica. De overheid van St. Kitts & Nevis toont zich nu eveneens bereid om geld in LIAT te steken en ook andere eilanden overwegen meer financiële steun te bieden.

LIAT voert wekelijks 491 vluchten uit tussen vijftien Caribische bestemmingen. De regionale luchtvaartmaatschappij beschikt over een vloot van vijf ATR 42-600’s en vijf ATR 72-600’s.

Insel Air

Regionale luchtvaartmaatschappijen in het Caribisch Gebied hebben het vaker moeilijk. Zo werd in februari het faillissement uitgesproken over Insel Air, dat Curaçao als thuisbasis had. De SEO adviseerde minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur & Waterstaat) om subsidies te overwegen voor vluchten tussen de Antillen.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

4 Reacties op “Luchtvaartnieuws | Caribisch LIAT heeft dringend geld nodig om te overleven

  1. Weer zo,n dood paard ?

  2. Jammer LIAT, Martina is opzij gestapt maar Ys en Rhuggenaath zijn er nog. Kreten als connectivity, stategisch partner en parallel traject gebruiken, maar niet vergeten dat ~ 700.000 ‘finders-fee’ betaald moet worden!

  3. Wij gaan toch niet weer belastinggeld gebruiken om een dood eend zien vliegen!?

  4. Geef hen Etienne Ys en Karel Frielink, die weten met dat bijltje te hakken,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *