29 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Luchtvaartnieuws | Curaçao Airport: vertrekbelasting mogelijk vijf keer zo hoog

HomeMediaAlgemeen nieuwsLuchtvaartnieuws | Curaçao Airport: vertrekbelasting mogelijk vijf keer zo hoog
In een brief naar haar stakeholders stelt de luchthaven veel inkomsten mis te zijn gelopen door de coronacrisis  | Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD – Vliegen van Curaçao naar Nederland wordt mogelijk flink duurder Luchthavenexploitant Curaçao Airport Partners (CAP) overweegt de vertrekbelasting voor internationale reizigers te verhogen van 42 naar 210 dollar per persoon.

In een brief naar haar stakeholders stelt de luchthaven veel inkomsten mis te zijn gelopen door de coronacrisis. Een forse verhoging van de vertrekbelasting moet ervoor zorgen dat de kas weer snel gevuld wordt, schrijf mediapartner Curacao.nu.

Doorgaans moeten reizigers die van Curaçao naar internationale bestemmingen, zoals Nederland, vertrekken 42 dollar per persoon aftikken, omgerekend zo’n 31 euro. Dat wordt, als het aan CAP ligt, binnenkort 210 dollar, ruim 185 euro.

Ook de vertrekbelasting op tickets naar bestemmingen in de regio moet omhoog. Volgens het aangekondigde plan gaat de heffing op tickets naar Bonaire omhoog van 15 naar 75 dollar, betalen overstappende reizigers straks 50 in plaats van 10 dollar en komt er bovenop de prijs van een ticket naar Aruba of Sint Maarten geen 30 maar wel 150 dollar. Luchtvaartmaatschappijen nemen de vertrekbelasting nu al standaard op in de ticketprijs.

De voorgestelde verhoging van de luchthavenbelasting is opvallend, aangezien veel toeristische bestemmingen juist reizigers proberen te trekken met incentives.

Vanuit Nederland vliegen KLM en TUI fly inmiddels weer op Curaçao.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

18 reacties

  1. Tja, hier zie je dus het resultaat van privatiseren van de luchthaven, wat de enige port of entry is vwb luchtverkeer, we hebben immers geen 2e luchthaven.

    Nog altijd denkt CAP dat HATO een bestemming is en niet slechts een middel om op het eiland te komen. Zolang men nog blijft praten over ‘an experience’ hebben ze er niet veel van begrepen.
    De investeringen van de afgelopen jaren zijn leuk, maar waren volstrekt onnodig. Uitbreiding van de vertrekhal was nodig, maar om nu de hele bagage afgifte in de airconditioning te zetten was behoorlijk overdreven.
    Al deze verbouwingen hebben veel geld gekost en vormden de redenen van het verhogen van de airporttax gedurende de afgelopen jaren. Voorts is CAP zo’n beetje een sociale werkplaats geworden, het begint een beetje op de vroegere ALM en Insel Air te lijken.

    De huidige aankondiging moet dan ook in het licht worden gezien van druk zetten op de overheid. Men wilde eerst naar 75 USD belasting, nu is het ineens 210 USD, doch ik vermoed dat het puur is om tijdens onderhandelingen in te kunnen leveren om vervolgens op die 75 USD akkoord te gaan.
    Hoop dat ook dat het eiland de poot stijf houdt en aangeeft dat verhogen van de airporttax in deze tijden niet in het belang van het eiland is en dat het daarom wordt verboden. Tegelijkertijd wel blijven opletten op de andere tarieven, want als CAP het niet via de airport tax kan krijgen dan verzinnen ze wel een list met een nieuw tarief voor bagage afhandeling of gebruik van bepaalde faciliteiten door de airlines.

    Kennelijk beseft CAP niet dat het economisch voortbestaan van het eiland in grote mate afhangt van de toeristen, die veelal per vliegtuig hier naartoe komen. Wordt dit eiland te duur dan laat men het zonder probleem links liggen.

  2. De macht van de monopolist is per definitie de onmacht van de consument. Of het nu gaat om de overheids NV’s of over het vliegveld kosten van bedrijfsvoering kunnen gewoon doorberekend worden zodat winst of bonussen niet in gedrang komen. De afnemer van de producten en of diensten zijn niet van belang bij de overwegingen van de monopolist. En zo mag je dus de vraag stellen wie nu de macht heeft op het eiland en wiens belang de regering dient.

  3. Hahahaha, ja Miguel Poepoerjee en zijn PAR hebben veel goeds voor het eiland gebracht. Alleen achterlijken met een visie van een blinde kip bedenken om de luchthaven activiteiten van een EILAND in handen te stellen van een paar cowboys. Cowboys die alleen maar de boel komen leegvreten en kaalvreten en als er niks meer over is fluitend weglopen. Kijk bij alles wat de overheden sinds 4 juni 1969 in handen van buitenlandse mogenheden geven. Kapot, verdwenen, verwaarloosd en compleet verrot. Ja mensen maar we hebben wel Pan (van de voedselbank) en Respet (eisende nitwits in de politiek)

  4. Is dit een vorm van boycotten van de CAP partners?
    Ja … zo draaien we ons wel de das om, en kunnen deze CAP partners maar beter weer naar school gaan, want dit is conform te economische situatie op het eiland een hele slimme actie hoor (niet dus!!)
    zo jaag je iedereen om niet te vliegen en staat de airport helemaal leeg.
    Hebben we nou op Curacao zulke domme mensen die stuk voor stuk voor de dag komen. Blijkbaar wel!!
    Laat de tarieven met rust, en denk na! Jullie doen grote schade aan als deze actie wordt ingevoerd. En dan later weer terug krabbelen en zeggen dat het jullie spijt en niet de bedoeling was!! Kom eens met echte oplossingen !!

  5. Aanvulling op de uitroep van Curaçao Airport Partners (CAP). Het zijn de LOKALE consultants, advocaten en andere adviseurs die Curaçao Airport Partners hebben aangespoord om zo’n histerische kreet te slaken. En het motief is heel goed te begrijpen. De hele advies sector staat onder zware druk vanwege de barre tijden. Al die adviseurs zien nu in, dat die vette facturen in de komende jaren flink dienen te worden ingekort . Als hun klanten het benauwd krijgen, dan raakt de hele sector in paniek. Vandaar die wanhopige uitspraken. Want zelfs de meest hongerige geldwolf, zal het niet in zijn hoofd halen, om zo’n stupide opmerking wereldkundig te maken.

  6. Wat Curaçao Airport Partners (CAP) kort geleden in de media heeft verkondigd, getuige van gebrek aan respect voor zowel de eilandbewoners als voor de bestuurders van dit eiland. Het is opvallend hoeveel bedrijven op dit eiland zo’n arrogante houding aannemen. Het contract dat die gasten met Curaçao hebben afgesloten, zullen ze nergens anders krijgen. In het Middenoosten of Dubai, zou zo’n bericht hen of rechtstreeks in de gevangenis doen belanden of als ‘persona non grate’ het land zijn uitgegooid. CAP doet net alsof zij de enige luchthaven ter wereld zijn, die verlies heeft geleden vanwege de Covid-19 crisis. Wordt wakker mensen. CAP laat nu blijken wat voor aasgieren Curaçao nu in werkelijkheid heeft binnengehaald. In plaats van aan de overheid te zeggen, “We are unable to run the airport and are advising you to look for another operator or partner in the 2nd half of this year’, blijven ze doorprutsen.
    Curaçao heeft naar nu blijkt niks anders dan een stelletje cowboys binnengehaald, die helemaal geen verstand hebben van een luchthavenbedrijf. Het zijn wolven met een korte termijn mentaliteit. Ik raad onze bestuurders aan om voortaan in contracten clausules op te nemen, waarbij zulke opmerkingen meteen als ‘breach of contract’ kunnen worden beschouwd. Kijk wat er met de Ennia aan de hand is.Weer zo’n buitenlandse koeienmelker, die met veel tam tam is binnengehaald. Allemaal schorriemorrie gekleed in schaapskleren.

  7. Woehaa, goed idee om op schiphol te gaan doen voor alle parlementariers die zonodig voor iedere scheet naar nederland vliegen ! Kunnen we zo de steun toch nog terugkrijgen uit deze put.

  8. Waar hebben deze lui op school gezeten??? Als ze al op school hebben gezeten.
    Met deze logica moet een biertje in een Restaurant Naf. 25.– kosten.
    Wat een sukkels bij CAP.

  9. Als iedere horeca-eigenaar zo zou denken, dan zitten de toeristen op de slechtste kamers voor de prijs van een penthouse, is een biertje zodadelijk niet meer te betalen voor de lokale bevolking, en kunnen ze die KFC’s wel sluiten (overigens niet slecht voor obesitas).
    Ieder lijdt schade door de pandemie, dat betekent dat ook CAP dit zal moeten incasseren, net als ieder ander bedrijf en ieder ander persoon.

  10. Het ziet bijna uit zoals het Nederland zelf is die deze verhoging van de vertrek tax wil doen,zo dat geen inwoner van Curacao naar Nederland kan verhuizen, nabij dat ook geen tourist van Nederland naar Curacao zou komen!! CAP, in plaats van meer, zullen jullie zeker minder inkomen hebben omdat niemand zou gaan en niemand zou komen!!! Proficiaat!!!

  11. Achterlijk – dat is weer het goede voorbeeld als je een van je belangrijkste Lands belangen verkwanselt aan buitenlanders
    DIT MAG NIET GEBEUREN HET MOET EERDER OMLAAG DAN OMHOOG.
    Curacao heeft ook de internet vrijheid verkwanselt aan FLO die nu alleen maar slechtere service verleend – een totaal overbodige fiber bekabeling aanlegt en zo dadelijk heel Curacao prijzen naar lust kan opleggen.

  12. Dit is dus de snelste manier om nog minder toeristen naar Curaçao te laten vliegen. Flinke en domme prijsverhogingen betekent dat vele voor een ander vakantie land gaan kiezen waar deze prijsverhogingen niet worden doorgevoerd. Kortzichtige prijsopdrijving met flinke gevolgen voor het toerisme.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties