Luchtvaartnieuws | Nederland moet helpen bij problemen InselAir

Nederland moet helpen bij problemen InselAir

WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft de Nederlandse overheid om hulp gevraagd om de problemen bij InselAir op te lossen. De luchtvaartmaatschappij is van vitaal belang voor de bevolking van het eiland, maar kent veel vluchtuitval en negatieve publiciteit.

Nederlandse en Amerikaanse ambtenaren mogen vanwege vraagtekens rond de vliegveiligheid niet langer gebruik maken van vluchten van InselAir. Bij inspecties bij InselAir Aruba werden onvolkomenheden geconstateerd.

Volgens de lokale krant Amigoe luidt de regering nu de noodklok, gezien het belang van InselAir voor Curaçao. Een optie zou zijn om InselAir Aruba op te heffen en de toestellen over te hevelen naar InselAir Curaçao. Daar zijn tot dusver geen problemen geconstateerd door de Inspectie Luchtvaart & Transport (ILT).

Minister Eugene Rhuggenaath van Economische Ontwikkeling is inmiddels naar Nederland gereisd om de problemen te bespreken met staatssecretaris Sharon Dijksma.

Bron: Luchtvaartnieuws

3 Reacties op “Luchtvaartnieuws | Nederland moet helpen bij problemen InselAir

 1. Parkeerautomaten zijn ook een ramp, accepteren geen debit of credit cards en lang niet alle Curacaose biljetten en munten, en zijn vaak defect met als gevolg lange rijen bij de enkele die het wel doet.

  Inderdaad 30 miljoen belastinggeld in een bodemloze put gestort. Ruggenaath heeft geen ruggengraat, anders had hij aandeelhouder van der Kwast die zich meer met de Heeren dan met Insel Air bezig houdt wel naar zijn moer gestuurd.

 2. Insel moet gewoon ten grave worden gedragen. Wanneer de overheid die 33 miljoen had gestoken in een nieuwe maatschappij, met nieuwe kisten, zo min mogelijk personeel en overhead, dan had het eiland daar iets aan gehad.
  Nu gaat er 33 miljoen door de WC, blijven de passagiers weg en vertrouwen dat eenmaal weg is komt nooit meer terug.

 3. Kom net van Hato om mijn vrouw uit NY op te pikken en zag die 2 oude MD wrakken staan.
  Vreselijk echt.
  Buitengewoon irritant ook dat je in de arrivalhall bijna nergens kunt zitten. Een par aftands bankje, bij de car rentals een paar die met de rug geplaatst staan. Hoe verzin je zoiets stupide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *