Luchtvaartnieuws | Topoverleg over problemen e-gates Curaçao Airport

De Curacaose overheid voert nu topoverleg met onder andere de luchthaven, toeristische organisaties, de politie en de consultants van KPMG | Daily Herald

WILLEMSTAD – Op Curaçao wordt topoverleg gevoerd over de slechte inzetbaarheid van de elektronische grenspassage. Sinds april 2016 kunnen reizigers via e-gates het land in, maar de poortjes zijn vaak buiten gebruik.

De e-gates, die ook op Schiphol staan, zijn bedoeld om de grenspassage te versimpelen en wachtrijen in te korten. De geavanceerde toegangspoortjes blijken echter relatief vaak niet in gebruik te zijn, onder andere door een tekort aan personeel.

De overheid voert nu topoverleg met onder andere de luchthaven, toeristische organisaties, de politie en consultants van KPMG om tot een oplossing te komen, aldus de lokale krant Amigoe.

Bron: Luchtvaartnieuws

3 Reacties op “Luchtvaartnieuws | Topoverleg over problemen e-gates Curaçao Airport

  1. Opvallend dat ze bij de immigratie te weinig mensen hebben. Net als de customer service van Insel, aqualectra en UTS.. en met zoveel werkelozen.. misschien tijd om mensen aan te nemen??

  2. Te kort aan personeel??? Was het nu juist niet het idee om zelf je immigratie af te handelen via de e-gates, zonder tussenkomst van een beambte? En dat gaat prima (als ze open zijn).

  3. Daar zijn ze weer, de aasgieren van KPMG.

    Zelfs bij Insel, dat op sterven na dood is, worden nog even snel hun zakken gevuld.

    Krijgt Ruggenaath binnenkort ook een directeursfunctie bij zusterbedrijf BearingPoint?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *