Maarten Schakel wordt attractie van Tumbafestival 2104

DICK_9235WILLEMSTAD – ‘Winnen zal hij hem niet, maar historisch is zijn deelname wel, een echte attractie’. Dat zegt Filomena ‘Elia’ Isenia over Maarten Schakel. De Nederlandse DolfijnFM DJ treedt samen met de band Wesu van Hector Samson op tijdens het tumbafestival 2014. Zijn tumba heet ‘Stobá’ en is een compositie van voormalig tumbakoning Farley Lourens.

Advertentie

Isenia die in 1991 en 2010 het festival op haar naam schreef, doet dit jaar voor de 22e keer mee. Ook zij zingt met Wesu en oefent net als Maarten, elke avond in Hofi Bill in Veeris.

Zijn tumba is goed, maar hij zal er meer diepgang in moeten brengen. Hij kan het, maar we moeten wel eerlijk zijn’, zegt Isenia.

Hij zal zich moeten inleven in onze cultuur, onze manier van zingen en in ons ritme.’

Volgens de voormalige Tumbakoningin is de deelname van Schakel belangrijk voor de integratie van Nederlanders op Curaçao.

Zijn tumba over de culnaire keuken van Curaçao zal Nederlander nieuwsgierig maken. Ze zullen een deel van onze cultuur leren kennen. Het Tumbafestival is belangrijk voor ons’.

Maarten is de tweede Nederlander die meedoet aan het Tumbafestival.
In 1992 was Peter van der Pligt de eerste. Hij deed mee met het lied ‘Kumpli kuné’; de meest gedraaide Tumba dat jaar. Volgens Isenia was Peter destijds verder dan Maarten nu. ‘Maar met een opzwepend publiek en de euforie die er heerst kan alles gebeuren’, aldus Isenia.

bron: Persbureau Curaçao

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *