Maatregel Wernet op zijn plaats

wernetWillemstad – Minister Nelson Navarro liet gisteren tijdens Statenvergadering waarbij het eindrapport van commissie Camelia- Römer over de zelfmoord van gedetineerde Luigi Florentina, alias Pretu, werd besproken, weten dat de ordemaatregel tegen korpschef Marlon Wernet wel degelijk op zijn plaats is.

Advertentie

Sinds Pretu in september zelfmoord pleegde in zijn cel te Barber, zit Wernet thuis. Onterecht, volgens de korpschef, die daarom een zaak heeft aangespannen tegen het Land, in deze minister Navarro.
Laatstgenoemde liet gisterochtend tijdens de Statenvergadering echter weten dat de maatregel noodzakelijk en ook terecht was.

,,Het is een maatregel die werd getroffen om goed onderzoek te kunnen verrichten. Dit onderzoek zal moeten aangeven welke beslissing we uiteindelijk moeten nemen. Gedurende het onderzoek is inmiddels gebleken dat we verder onderzoek naar Wernet moeten plegen, dat is op dit moment ook gaande.”

En: ,,Als uiteindelijk blijkt dat Wernet daadwerkelijk integer is en ook zo heeft gehandeld, dan zullen andere stappen worden genomen. As simple as that.”

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *