MAN haalt uit naar coalitie over FDRS

partido MANWILLEMSTAD — De politieke partij MAN is niet te spreken over het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS). In een uitgebreid persbericht constateert de MAN dat armoedebestrijding op het eiland een luxe business is geworden. De blauwe partij hekelt het feit dat de huidige coalitie constant geplaagd wordt door schandalen en controverses.

Advertentie

FDRS is een initiatief van onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran en richt zich op de ontwikkeling van jongeren tussen de 4 en 24 jaar.
Organisaties kunnen bij het fonds een verzoek voor financiering indienen.
Oprichting van het fonds is in het regeerakkoord van de partijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Sulvaran overeengekomen en valt onder het ministerie van Financiën.
Voor dit jaar krijgt de stichting een bedrag van een half miljoen gulden van de overheid, terwijl in de komende jaren het bedrag zal worden opgeschroefd naar acht ton op jaarbasis.
De MAN stelt in haar persbericht dat alles erop wijst dat het fonds moest worden opgericht ter beloning van een Statenlid, die de zetel van zijn partij heeft meegenomen en die op dit moment de huidige coalitie in de Staten steunt.

Omdat deze regering alleen maar op steun van elf (van de 21 Statenzetels, red) kan rekenen, is deze ene zetel bepalend om eisen te stellen en zoals nu duidelijk is geworden om een eis te stellen voor een stichting die die al enige tonnen heeft ontvangen.”

De blauwe partij verwijst in dit verband nadrukkelijk naar onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran, die met de PAR brak en met zijn onafhankelijke zetel de coalitie ging steunen.
Het bestuur van de MAN stelt deze praktijken af te keuren en constateert dat het Curaçao niet vooruit helpt.
Ze keurt in zeer strenge bewoordingen het feit af dat ook op Curaçao mensen nu een persoonlijke slaatje proberen te slaan uit het bestrijden van armoede.
Dit gebeurt volgens de MAN juist op een moment dat het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) niet over de middelen beschikt om armoede op een gedegen manier te kunnen bestrijden.
De MAN stelt niet te kunnen begrijpen waarom de overheid een private stichting in de hand moest nemen, terwijl de overheid al over een infrastructuur beschikt om armoede op het eiland te kunnen bestrijden.
De MAN blijft erbij dat de beste manier om armoede te bestrijden het creëren van banen is.
Het bestuur van de blauwe partij roept de regering op om hiervan werk te gaan maken.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *