Man verdacht van afpersing in zaak Wiels

Het levenloze lichaam van Helmin Wiels op de grond.

Het levenloze lichaam van Helmin Wiels op de grond.

Willemstad – Het Recherche Samenwerkingsteam (RST) heeft gisterochtend de 36-jarige M.L.L. aangehouden. Hij wordt in de zaak Magnus verdacht van poging tot afpersing en het voorbereiden van afpersing van de opdrachtgevers van de moord op politicus Helmin Wiels, 5 mei vorig jaar.

,,Er vonden ook twee huiszoekingen plaats”, vertelt woordvoerder in deze zaak Guillano Schoop. In Koraal Specht en West Groot Sint Joris zijn woningen doorzocht.

Of daarbij voorwerpen zijn aangetroffen die in het belang zijn voor het onderzoek is niet bekend, stelt de woordvoerder.

Het Openbaar Ministerie (OM) laat in een persbericht weten dat de (poging tot) afpersing en het voorbereiden van afpersing van de opdrachtgevers van de moord op Wiels te plaatsen zijn rond de financiële afwikkeling tussen de uitvoerders en de intellectuele daders van de moord.

Een van de verdachten in de zaak Magnus, Nini Fonseca, zou voor uitbetaling van de vermoedelijke schutter Elvis ‘Monster’ Kuwas gezorgd hebben. Dat blijkt uit stukken die eerder werden vrijgegeven door de advocaat van een van de verdachten, D’Angelo Damascus.

Uit verklaringen van de vrouw van Kuwas blijkt dat er een plan was om Fonseca te ontvoeren. Of de aanhouding van gisteren met dit plan te maken heeft is vooralsnog niet bekend. Het OM laat weten op dit moment geen nadere mededelingen te doen over M.L.L. en het verdere verloop van het onderzoek.

Vier verdachten nog altijd vast

Voor de moord zitten nog altijd vier verdachten vast, van wie ‘Monster’ naar een onbekende locatie in Nederland is overgebracht voor zijn eigen veiligheid.

De vijfde verdachte, ‘Bolle’, werd twee weken na de moord op Wiels omgebracht.

De zesde, ‘Pretu’, pleegde zelfmoord in een politiecel in Barber. Volgens persbureau ANP komt L., net als de moordverdachten, uit de wijk Koraal Specht. In de wijk zijn verschillende criminele bendes actief.

De al eerder aangehouden verdachten zouden bij de beruchte ‘NLS’-gang (No Limit Soldiers) horen. Naar verluidt is L. een van de kopstukken van een rivaliserende bende en is vaker in contact geweest met justitie.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *