Mannen gepakt voor wapen- en drugshandel

De coke, die het land binnen werd gebracht over water, zat verstopt in koelboxen. FOTO KPC

De coke, die het land binnen werd gebracht over water, zat verstopt in koelboxen. FOTO KPC

Willemstad – Vier mannen zijn gisteren gearresteerd op verden- king van het smokkelen van wapens en drugs vanuit Zuid-Amerika naar Curaçao. De coke, die het land binnen werd gebracht over water, zat verstopt in koelboxen. Het zou, naar verluidt, gaan om 300 kilo.

De politie kon de hoeveelheid echter niet bevestigen. De drugs werd aangetroffen tijdens een huiszoeking in Brakkeput, nabij de Yacht Club. De politie vermoedt dat het viertal ’s nachts een afspraak had op open zee, om vanaf een andere boot de drugs en wapens te ontvangen. Bij terugkeer naar Curaçao heeft het kwartet aangelegd aan de steiger bij het huis in Brakkeput.

Rond 7.00 uur keerden de vier, de 33-jarige R.D.S., de 32-jarige A.M.G, de 27-jarige R.R.C en de 23-jarige J.A.B. terug naar het huis in Brakkeput om hun illegale waar te komen halen. De politie was ze echter voor.

Bij het zien van de politie heeft een van de verdachten nog geprobeerd te ontsnappen door het water in te springen; dit mocht niet baten. Alle vier konden worden ingerekend door de politie. De agenten troffen bij doorzoeking van de boot een ‘grote hoeveelheid’ cocaïne aan, drie wapens, waarvan één automatisch wapen, en een hoeveelheid munitie.

In verband met de arrestatie van het kwartet hebben er gisteren nog eens vier huiszoekingen plaatsgevonden in Brievengat, Otrobanda en twee in Mahuma. De zoekingen, in de huizen van de verdachten, leverde verschillende artikelen op die in beslag zijn genomen.

Zo is er een laptop in beslag genomen, een telefoon, een camera en een blok hasj. S., G., C. en B. zitten allen nog vast op verdenking van het overtreden van de Opium- en Wapenwet. De afdeling georganiseerde criminaliteit doet verder onderzoek naar de smokkel. Tijdens de actie is samengewerkt met de kustwacht. Ook was een officier van justitie aanwezig bij de arrestatie van de mannen en huiszoekingen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *