Marf blog | Capriolen van een GevMin: Miauw

11 februari 2016. Het dondert weer als vanouds in het Curaçaohuis: Gevolmachtigde fantaste Marvelyne Wiels, met de van haar zo bekende blik op onweer, stampt nog humeuriger dan wat haar hofhouding gewend is door haar voor driekwart lege paleis.

De liefde tussen Marvelyne en 'haar' 2 mannen Pim Senior en Anthony Begina is onder vriespunt

De liefde tussen Gevolmachtigd fantaste Marvelyne Wiels en ‘haar’ beide mannen – de onzichtbare Curacaohuis directeur Pim Senior en de conflictmijdende waarnemend GevMin Anthony Begina – is onder vriespunt

Aanleiding is de komst van plaatsvervangend gevolmachtigde minister Anthony Begina.

Fraudelyne zag de bui al hangen en heeft nog voordat de ongenode gast annex pottenkijker zijn entree maakte voorzorgsmaatregelen genomen door haar territorium gelijk een valse kat met ‘geurvlaggen’ af te bakenen.

Dat heeft Begina niet afgeschrikt want die is juist meer het type van kopjes geven. Hij straalt een en al vriendelijkheid uit, groet iedereen bij het binnenkomen en weggaan, maakt praatjes en grapjes met medewerkers en informeert belangstellend naar hun wel en wee, kortom hij gedraagt zich menselijk.

Wiels ziet het vanuit haar commandocentrum grommend en blazend aan. Het Antilliaans Dagblad bevestigt vandaag wat ons deze week van verschillende kanten is toevertrouwd: de zelfgekroonde zonnekoningin van de Prinsegracht heeft al een paar keer – met de nagels uit – gemeen uitgehaald naar Begina. Die, zo horen we, lijkt zich niets aan te trekken van die territoriumdrift en blijft onverstoorbaar doen wat hij zich heeft voorgenomen te doen. En dat doet hij, om het voor de bazin van het Kabinet Whiteman nog ondragelijker te maken, met een gulle lach.

We zijn benieuwd hoe dit gaat aflopen. Tot nu toe hebben de strategieën van hare majesteit gewerkt. Kabinetsdirecteur Ann Philips werd aanvankelijk ingepakt met shoppingtripjes en toen ze lastige vragen begon te stellen over dubieuze uitgaven naar het verre Brussel verbannen.

Plaatsvervangend gevmin Candelaria ging de strijd niet aan. Die zorgde – geef hem eens ongelijk – er wel voor buiten het blikveld van Marf te blijven.

Van huidig interim-directeur Senior heeft ze al helemaal geen last. Die heeft zijn schoenen met verhoogde zolen (om bij de deurknoppen te kunnen) ingeruild voor bordeelsluipers in de hoop ongemerkt de ‘spiegelzaal’ te kunnen voorbijlopen zonder naar binnen te worden verordonneerd en mikpunt te worden van redeloze woede-uitvallen.

De eerste tekenen wijzen er op dat ‘s lands hoogste ambtenaar met haar wapenarsenaal van slijmen, krijsen, vernederen, intimideren en bedreigen geen vat weet te krijgen op Begina. Dat worden geen leuke laatste maanden voor Wiels die na de verkiezingen als ambteloos burger weer zal moeten wennen aan het op krediet kopen bij Wehkamp en wijn van de Lidl. Hoewel, een kat in het nauw kan rare sprongen maken… Lees meer…

7 Reacties op “Marf blog | Capriolen van een GevMin: Miauw

 1. Fraudelyntje ….your days will be over soon 🙂

 2. Het is een wurggreep Roadrunner, de wurggreep van een anaconda slang….hetzelfde volgevreten postuur en even glibberig, sluipend, sissend en verraderlijk onvoorspelbaar….. 🙂

 3. Op één of andere manier houdt Wiels de hele PS in een hout/wurggreep… wat weet zij wat wij niet (mogen) weten en waardoor zij onschendbaar lijkt, want normaal gesproken maakt de PS gelijk kortemetten met mensen die hen niet aanstonden – kijk naar het aantal ministers op onderwijs…

 4. Laatste loodjes. Hahaha.

  Begina ta hende educa, no hende bobo.
  Hij zal zijn niveau niet verlagrn met dat ding die iedereen uitlacht.

 5. Maak het laatste rapport over het Curacao-huis openbaar en deze getouwtrek zal metteen ophouden (eigenlijk zal Whiteman II ophouden, als 80/20 niet eerst een struikelblok vormt). Whiteman (net als Asjes) probeert deze rapport uit de publiciteit te houden. De oplossing van Whiteman/Stella van Rijn voor het Curacao-huis (Anthony Begina) is weer eentje in de categorie, ‘zachte heelmeesters….’.

 6. Het wordt echt hoog tijd dat iemand actie onderneemt en Wiels a.u.b.naar huis stuurt. Snappen de politici op Curacao dat nog niet? Wie deze stap onderneemt, heeft bij de volgende verkiezingen “veel” stemmen binnen.
  Wie durft?

 7. Van de dementerende Begina zal het ordinaire viswijf Wiels geen last hebben, net zo min als van de verwijfde Rosaria van Pais.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *