Marine wacht op antwoord Defensie

Vragen over luchtkwaliteit

smocWILLEMSTAD — De Marine wacht nog op de beantwoording van de vraag door Defensie, over de luchtkwaliteit in Julianadorp en de omgeving daarvan. Hierover zal in januari meer duidelijkheid komen, zo laat marinewoordvoerster Maartje van der Maas desgevraagd weten.

Advertentie

Aangezien wij de vraag eind november met hoge prioriteit hebben gesteld of het gezond is om in Julianadorp te wonen (in verband met de uitstoot van de Isla-raffinaderij, red.), wordt deze door Defensie uiterst serieus behandeld en is deze reeds naar de Milieu- en Arbo-afdeling doorgestuurd”, aldus Van der Maas.

De woordvoerster meldt dat er al een terugkoppeling is ontvangen vanuit Nederland, waarin staat dat in verband met de eindejaarsdrukte, de vraag in januari waarschijnlijk ook nog niet beantwoord wordt.
Op de vraag of er toezegging is ontvangen over een mogelijk aanhangig onderzoek door Defensie, stelt Van der Maas het volgende:

We weten niet op wat voor soort expertise de bovengenoemde afdelingen een beroep zullen doen. We verwachten daar in januari meer over te horen. Overigens is het marinepersoneel op Curaçao van deze ontwikkelingen op de hoogte gebracht middels een interne mail. Nogmaals, men gaat dus zeer zeker serieus met dit vraagstuk om.”

Zoals de Amigoe eerder heeft bericht, heerst er ongerustheid onder een aantal marinepersoneelsleden die in Julianadorp wonen, over de luchtkwaliteit in het gebied en de omgeving daarvan.
De Stichting Schoon Milieu Op Curaçao (Smoc), liet onlangs nog weten naar aanleiding hiervan, de Tweede Kamer geïnformeerd te hebben, waaruit tevens vragen voortvloeiden aan de minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD).
Ook hebben de leden van de Vaste Commissie voor Koninkrijksrelaties deze zorg van het marinepersoneel op Curaçao besproken.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *