Martha had oorlogskas met € 10 miljoen

Gwenette Martha bezat een oorlogskas met € 10 miljoen

Gwenette Martha bezat een oorlogskas met € 10 miljoen

AMSTERDAM – De twee weken geleden vermoorde topcrimineel Gwenette Martha hield rekening met een escalerende bendeoorlog. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek naar de liquidatie had Martha een oorlogskas aangelegd waarin 10 miljoen euro zat.

„Dat geld lag verspreid over verschillende plekken en was puur bedoeld voor wraakacties”, vertelt een vriend die Martha al sinds zijn tijd als beginnend straatrover kent morgen in een exclusief interview met De Telegraaf.

„Hij hield echt rekening met een langdurige oorlog en die kost geld. Een Audi RS4-vluchtauto met een vals nummerbord waarmee je niet opvalt voor de politie is niet goedkoop, en wapens ook niet.”

Volgens dezelfde vriend was de Amsterdamse beroepscrimineel zelf niet bang om te sterven in het nu al twee jaar slepende conflict tussen zijn bende en die rond Benaouf A. De oorsprong hiervan ligt in een partij van Martha gestolen coke.

Grote Ben

De verdovende middelen werden in de Antwerpse haven geript. Martha huurde, volgens de vriend, Benaouf in om ervoor te zorgen dat die terugkwamen. Daarvoor gijzelde Benaouf familieleden van de dieven. De 750.000 euro losgeld dat hierop werd betaald – bedoeld als compensatie voor de gestolen verdovende middelen – droeg de crimineel met de bijnaam Grote Ben echter nooit af.

„Dat was het begin, maar uiteindelijk ging het daar niet meer om”, weet de vriend van Martha. „Hoe gek het ook klinkt, geld interesseerde Gwenette niet. En al helemaal niet slechts 7,5 ton. Het ging om de macht over Antwerpen. Gwenette wilde die helemaal naar zich toetrekken en dat is misgegaan. ’Dat had ik nooit moeten doen, ik had beter in Amsterdam kunnen blijven’, heb ik hem zelf ook in gezelschap horen zeggen.”

Bron: Telegraaf

door John van den Heuvel en Olof van Joolen

Een Reactie op “Martha had oorlogskas met € 10 miljoen

  1. Abraham Mossel

    Over hoeveel oorlogskas geld moet Gerrit de Raaf dan wel niet beschikken???.400 miljoen? misschien wel veel meer, om het eiland te debiliseren, zodat de geldmachine van de maffia vrienden weer kan door draaien, het word vechten tegen de bierkaai Curacrim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *