Martina de trots van Curaçao

Familieleden van Churandy Martina hijsen de Curaçaose vlag thuis aan de Santa Rosaweg, nadat zij op televisie de 200 meter sprint hebben gevolgd. Ondanks dat Martina met de behaalde vijfde plaats geen Olympische medaille wist te bemachtigen, is de familie net als de rest van Curaçao toch ontzettend trots op het behaalde resultaat van Martina.
FOTO BEA MOEDT ©2012

Willemstad – Kort nadat de Curaçaose atleet Churandy Martina gisteren vijfde werd op de 200 meter sprint, liet de regering van Curaçao middels een persbericht weten Martina toch een kampioen te vinden. ,,Onze kampioen. Dat is onze Churandy Martina, die vandaag deelnam aan de 200 meter op de Olympische Spelen in Londen. Churandy heeft geen medaille gehaald maar toch heeft hij de naam van ons land nog een keer hoog gehouden met het bereiken van de vijfde plaats.”

Volgens de regering heeft heel Curaçao stilgestaan bij het moment waarop Martina de 200 meter liep, gistermiddag rond 15.55 uur.

,,Voor de regering en voor het volk van Curaçao is Churandy onze kampioen. Hij is een

Foto: Bea Moedt © 2012

voorbeeld voor onze kinderen die een carrière in de sport nastreven. Dank voor je steun. Uit naam van het volk feliciteert de regering je met deze grote prestatie in Londen.” Na de finale heeft premier Gerrit Schotte de sprinter per telefoon gefeliciteerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *