“Marvelous Marvelyne” Awardgala ‘Etnische Zakenvrouwen’ EZVN afhankelijk van opgestuurde CV’s

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimenerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag klom ” Dick Drayer ” voor ons in de pen…………..

Awardgala ‘Etnische Zakenvrouwen’ afhankelijk van opgestuurde CV’s

Komende zaterdag, 23 november, kiest de  Businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) de Etnische Zakenvrouw Nederland 2013 uit. Een positief evenement op een positief platform voor vrouwelijk ‘zwart’ en ondernemend toptalent bij overheid en bedrijfsleven. Maar de negende editie van deze Awarduitreiking is wat mij betreft in dubieus vaarwater gekomen.

Eén van de genomineerden in 2008, Marvelyne Wiels, heeft een Curriculum Vitae en functieprofiel gebruikt, waar twijfels over zijn gerezen. Twijfels die destijds niet werden opgemerkt en die de vraag rechtvaardigen of ingezonden CV’s bij EZVN sowieso wel gecontroleerd worden.

Marvelous Marvelyne Wiels geflankeerd door MinPres Ivar Asjes tijdens de persconferentie van 14 november 2013

Marvelous Marvelyne Wiels geflankeerd door MinPres Ivar Asjes tijdens de persconferentie van 14 november 2013

Curriculum Vitae
Marvelyne Wiels is de huidig gevolmachtigd minister voor Curaçao. Namens de premier van Curaçao is zij lid van de Rijksministerraad onder leiding van Mark Rutte. Marvelyne is de zus van de dit jaar op Curaçao doodgeschoten politicus Helmin Wiels. Zij kwam onlangs in opspraak nadat ik in een artikel schreef dat zij geen universitaire graad in haar bezit heeft, noch studeert om er één te halen. Daarnaast  claimde ze ook nog een topfunctie bij ABNAMRO te hebben gehad, terwijl ze in werkelijkheid een teammanager was op een laag niveau in een backoffice-functie van de Bank.

Eén van de clubs die gebruik maakte van haar CV, was deze EZVN. Die pakten destijds groot uit in de media (‘Marvoulyse Marvelyne’). Tijdens de persconferentie die Marvelyne Wiels en premier Ivar Asjes gaven, na de publicatie van mijn artikel, hield Marvelyne lange tijd het ‘bewijs’ van haar onschuld in handen. Daarmee onderschreef ze – ongewild – op briljante wijze mijn verhaal, maar dat terzijde.

Behulpzaam
Maritza Russel, directeur van EZVN, was in eerste instantie bijzonder behulpzaam bij het onderzoek naar de CV-perikelen van Wiels. Op verzoek stuurde ze het functieprofiel van Wiels op en las ze tijdens het gesprek een deel van de aanbevelingsbrief van ABNAMRO op die bevestigde dat er iets niet in orde was. Omdat ik mevrouw Russel wilde aanhalen in de publicatie, stuurde ik haar in het kader van hoor en wederhoor een eerste draft op. Dit is wat ik schreef:

WILLEMSTAD – Gevolmachtigde minister, Marvelyne Wiels heeft voor haar nominatie van Zwarte Vrouwelijke Manager van 2008 en haar ambassadeurschap (2008-2010) voor de stichting Etnische Zakenvrouwen van Nederland (EZVN) het functieprofiel van haar leidinggevende bij de ABNAMRO gebruikt.

Zij kreeg de nominatie en de benoeming op basis van een aantal aanbevelingsbrieven en haar ABNAMRO functieprofiel ‘Head Trade & Guarantees Operational Solutions’. Dat bevestigt Florangel  Maritza Russel, directeur van de EZVN

En toen gebeurde er iets dat de aanleiding vormde om dit verhaal te schrijven: mevrouw Russel antwoordde mij prompt en cc’de (!) Marvelyne Wiels in haar antwoord. Inclusief de complete communicatie tussen haar en mij. Tamelijk ongebruikelijk naar mijn oordeel. Want waarom?

Antwoord

Antwoord EZVN bestuursvoorzitter Maritza Russel op wederhoor

Antwoord EZVN bestuursvoorzitter Maritza Russel op wederhoor

Veel opvallender was echter de inhoud van haar antwoord. Daar stond dat het onderzoek naar Marvelyne Wiels de EZVN schaadt en dat ze niet geciteerd wenste te worden. Wie de moeite neemt om deze e-mail goed te bekijken en mijn quote hierboven ziet staan, weet dat ik haar niet citeer; maar dat ik exact opschrijf wat ze in het gesprek meldde en toestuurde. In een poging om dat duidelijk te maken, kreeg ik een volgend en laatste e-mail met dezelfde strekking, aangevuld met een dreigement:

“Als u mij of de organisatie op enige wijze noemt dan wel citeert dan zal ik zeker juridische stappen ondernemen. Daarnaast stel ik verdere communicatie over mevrouw Wiels niet op prijs.”

De EZVN vindt dat gesnuffel in de achtergrond van één van haar Ambassadeurs dus niet prettig. Stuurt vertrouwelijke informatie direct door naar de betrokkene en dreigt met juridische stappen….

Serieus
Mijn artikel over de CV-problemen van mevrouw Wiels toont aan dat er niet zoveel klopte van wat deze gevolmachtigde minister over haarzelf vertelt. De starre en afwerende reactie van EZVN roept bij mij de vraag op of deze club wel serieus werk maakt van haar screeningsproces. Als je daarover begint, sta je zo voor de rechter. Ben benieuwd wie zaterdag wint.

Geplaatst door op Bron: de Achterkant van Curaçao

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *