‘Marvelyne Wiels is en blijft GevMin’

Asjes "‘Marvelyne Wiels is en blijft GevMin’"  FOTO: Pa Stechi

Asjes “Marvelyne Wiels is en blijft GevMin”
FOTO: Pa Stechi

Willemstad – ,,Marvelyne Wiels is en blijft de Gevolmachtigde minister van Curaçao, of u of anderen dat nou leuk vinden of niet. Dat verzeker ik u.” Dat zei premier Ivar Asjes (PS) gistermiddag tijdens de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers in Fort Amsterdam. Hiermee reageerde de premier of de vraag waarom Wiels niet aanwezig was bij het afscheid van haar Arubaanse colle- ga Edwin Abath, die stopt als Gevolmachtigde minister van Aruba. Voormalig Gevolmachtigde minister van Curaçao Roy Pietersz was wel aanwezig bij het afscheid.

Asjes gaf aan niets van het afscheid af te weten en daarom ook niet te weten waarom Wiels op de plechtige bij- eenkomst ontbrak. De premier gaf aan met vertrouwen te wachten op een vergadering in de Staten, waarin antwoord zal worden gegeven op de verschillende vragen over Wiels. Eerder liet Statenvoorzitter Mike Franco weten geen moment te zien waarop deze vergadering nog dit jaar zou kunnen plaatsvinden. In de week van 9 december is het parlement druk met de behandeling van de begro- ting van 2014. Asjes gaf gisteren aan te verwachten dat er in de week van 16 december mogelijk wel ruimte zou kunnen zijn om Wiels naar de Staten te halen, maar dat het aan de Statenvoorzitter is om de vergadering te agenderen.
De premier ontkende gisteren dat er in een brief van 26 oktober ‘met terug- werkende kracht’ instemming van de ministerraad in Fort Amsterdam ge- vraagd is voor de aanstelling van een viertal medewerkers op haar Kabinet in Den Haag. ,,Het verzoek voor de benoemingen kwam al veel eerder”, zo stelde de premier, die daarbij aangaf dat dit verzoek pas later in de Raad van Ministers aan bod is gekomen. Daarop besloot Wiels toch mensen aan te stellen. ,,Zij had ook medewerkers via een uitzendbureau kunnen aannemen, daarvoor is geen besluit van de Raad van Ministers voor nodig. Maar dat zou veel duurder uitvallen.”

Bron: Antilliaans Dagblad vandaag op http://antilliaansdagblad.com/…/November/29-11-13/P01.pdf

Bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *