Mededeling(en) Openbaar Ministerie

Openbaar Ministerie

Kustwachter aangehouden

Willemstad – Bij huiszoekingen die gisterochtend op vijf verschillende adressen zijn verricht, is een geschorste kustwachter bij de Kaya Shoromí in Montaña aangehouden. De huiszoekingen zijn gedaan in verband met de zaak van twee boten die in de vroege ochtend van 15 december vorig jaar tussen Curaçao en Klein Curaçao in de problemen raakten en omsloegen.

Advertentie

Sinds die dag wordt I.F., die zich in één van de boten bevond, vermist.
Onder de inzittenden aan boord bevond zich ook een kustwachter, deze man is daarna geschorst.
De boten sloegen om en de kapitein van de Mermaid pikte destijds één van de mannen op die eerst in de boot zat maar later te water raakte.
Na het incident werden in totaal drie kustwachters geschorst.
De zaak deed destijds veel stof opwaaien vanwege het feit dat er zich aan boord van één van de boten een kustwachter bevond.
De dag van het incident was er code geel uitgevaardigd voor boten die de zee op wilden. Na het incident werden in hardnekkige geruchten de boten in verband met drugs gebracht.
Woordvoerder Norman Serphos van het Openbaar Ministerie wilde lopende het onderzoek nog géén details hierover verstrekken.
Serphos wilde niet uitsluiten dat er meer aanhoudingen zullen volgen. Bij de huiszoekingen was de Koninklijke Marechaussee ook betrokken. Norman Jansen, leider van het Team Uniform van de marechaussee bevestigde hun deelname aan de huiszoeking maar wilde geen commentaar op de zaak leveren en verwees naar het OM

————–
Een gewaarschuwd mens……

Momenteel zijn douane-beambten uit Duitsland op werkbezoek op Curaçao. Dit omdat is gebleken dat via de reguliere vluchten die plaatsvinden door een Duitse luchtvaartmaatschappij tussen Willemstad en Düsseldorf de nodige drugs worden gesmokkeld.
bolletjes slikkersUit het gesprek met hen is gebleken dat bolitaslikkers zich ernstig vergissen indien zij bolletjes vervoeren op de route van Hato/Willemstad naar Düsseldorf.
Verschillende passagiers zijn de afgelopen tijd reeds in de kraag gegrepen op de Duitse luchthaven en komen van een koude kermis thuis.
In Düsseldorf wordt een bolitaslikker na de “afname-prosedure” van de drugs namelijk niet “heengezonden” met bijvoorbeeld een dagvaarding zoals dat op Schiphol het geval is. In Duitsland staat er een gevangenisstraf van zeker 3 jaar voor dergelijke drugstransporten.
Van heenzenden is absoluut geen sprake. Een gewaarschuwd mens telt voor twee…..

 

=====================

Advertentie

back home

0 Reacties op “Mededeling(en) Openbaar Ministerie

  1. G.Arrindell

    Maar 5 invallen? Tja als het Curaçaose OM eens wat verder ging kijken dan hun neus lang was dan waren er vandaag meerdere invallen geweest. Hoe kan een kustwachter een huis voor zijn familie laten bouwen in korte tijd compleet klaar en ingericht. Hoe kan een kustwachter meerdere auto’s op het eiland op zijn naam hebben. Zeker 1 voor elke dag. Daarnaast de potmoni zijn voor vele familie leden. Er zouden dan snel wat meerdere namen te voorschijn komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *