Medeverdachte Bergonje onbetrouwbaar

Openbaar MinisterieWILLEMSTAD — De verklaringen die de verdachte Monica Bergonje en haar twee dochters hebben afgelegd in verband met de moord op Helmin Wiels zijn volstrekt onbetrouwbaar. Dit zei Marije Vaders, de advocate van Burney ‘Nini’ F. (42), verdacht van het uitlokken van deze moord, tijdens de behandeling van de regiezitting van de zaak Magnus.

Advertentie

Volgens de raadsvrouw zijn er in het hele dossier helemaal geen indicaties waaruit blijkt dat haar cliënt iets te maken zou hebben met de moord op Wiels.
Volgens Vaders zegt Bergonje zelf niets over het feit.
Alles wat zij heeft verklaard, is gebaseerd op wat ze van anderen heeft gehoord, dus ‘van horen zeggen’.
Bovendien heeft de advocate al ervaring met leugenachtige verklaringen van Bergonje, toen zij als getuige werd gehoord in een zaak van een vorige cliënt van Vaders, namelijk Hensley ‘Ganga’ Inees.
Ook de getuige R., de vrouw van Elvis K. die als de schutter van Wiels wordt aangemerkt, heeft verklaringen ‘van horen zeggen’ afgelegd, aldus Vaders.
En uit de afgelegde verklaringen van zowel Bergonje, haar twee dochters als R., blijkt niet dat Burney F. enige betrokkenheid heeft gehad bij de moord op Wiels.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *