Medewerkers Robbie’s Lottery protesteren bij OM

WILLEMSTAD — De medewerkers van Robbie’s Lottery begaven zich vanochtend naar het kantoor van het Openbaar Ministerie De Tempel in Punda, om te protesteren tegen de handelingen van het OM jegens hun werkgever Robertico ‘Robbie’ dos Santos.

Een grote groep medewerkers protesteerde vanochtend bij het OM

Een grote groep medewerkers protesteerde vanochtend bij het OM

De medewerkers wilden het OM vanochtend met onder andere protestborden duidelijk maken dat hun werkgever geen crimineel is en dat zij hun werk hard nodig hebben.
Ze eisten vervolgens een vergadering met procureur-generaal Dick Piar.
Uiteindelijk zat hoofdofficier Heiko de Jong om de tafel met twee vertegenwoordigers van de medewerkers, die hun zorgen over de situatie hebben geuit.
Aan De Jong werd gevraagd waarom alleen Dos Santos onderzocht wordt en de andere nummerbazen, die ook illegaal nummers verkopen, niet.
Aan de vertegenwoordigers werden de procedures van het OM uitgelegd.
Later zullen ze Dos Santos informeren over hun gesprek met De Jong.
Zoals bekend zijn de deuren van de nummerkantoren op het eiland door de nummerbaas gesloten, naar aanleiding van de diverse onderzoeken door het OM bij het bedrijf in verband met de zaak Bientu.
Dos Santos is de handelingen van het OM beu en kondigde de sluiting van zijn kantoren deze week aan.
De nummerbaas is inlichtingen gaan inwinnen bij Sociale Zaken over ontslagprocedures en vergaderde gisteravond met de medewerkers over zijn plannen.
Volgens bronnen moesten de medewerkers beloven niets over de inhoud van de vergadering naar buiten te brengen.
Amigoe werd echter door een medewerker geinformeerd dat Dos Santos van plan is om ‘alles’ te betalen aan de medewerkers, maar dat hij al heeft besloten om zich terug te trekken.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *