Media Commissie buigt over gedragscode

Commissie buigt over gedragscode

Media commissie buigt over gedragscode

Willemstad – Er moet een commissie worden gevormd, bestaande uit vertegenwoordigers van de media en van de afdeling Communicatie en Voorlichting (C&V), die zich gaat buigen over de gedragscode voor journalisten die vorige maand door de regering is geïmplementeerd.

Dat is de uitkomst van de vergadering tussen leden van de pers, het hoofd van C&V, Roxienne Albertina, en premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano), die gisteren heeft plaatsgevonden in Fòrti. De vergadering is het gevolg van kritiek door de pers op de vorige maand geïmplementeerde gedragscode door de regering. Verschillende journalisten voelden zich door deze code en andere regels beperkt in het uitvoeren van hun beroep en hebben samen een brief naar de ministerpresident gestuurd. De vergadering van gisterochtend is hier het gevolg van.

Commissie buigt over gedragscode media

Commissie buigt over gedragscode media

Behalve de gedragscode, hadden verschillende journalisten kritiek op de dit jaar geïntroduceerde perspas voor persconferenties bij Fòrti. Zonder deze perspas, geldig legitimatiebewijs en een ander pasje dat bij de balie van Fòrti verkregen kan worden, kan de journalist niet naar de persconferenties van de ministerraad.

Asjes stelde zich uiterst flexibel op en gaf bij het horen van verschillende klachten meteen veranderingen door aan Albertina. De commissie wordt deze week samengesteld en zal bestaan uit een vertegenwoordiger van de Nederlandstalige radio, één van de Papiamentstalige radio, één van de televisie, één van de ochtendkranten, één van de middagkranten en één van de websites.

Na de samenstelling zullen de verschillende partijen zich zo snel mogelijk over de gedragscode buigen om de nodige veranderingen toe te passen.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “Media Commissie buigt over gedragscode

  1. De helft van de media wordt betaald door onze maffia vrienden.
    Dus deze kranten en radio en tv nieuws is sowieso al niet te vertrouwen.
    Er zijn nog maar een paar radio stations en kranten onafhankelijk.

  2. Te gek voor woorden dat dit moet. Iedere beknotting van de pers ,is vrijheidsberoving van het volk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *