Meer onderzoek in rechtszaak oud-directeuren Aqualectra

aqualectraWILLEMSTAD — Nutsbedrijf Aqualectra krijgt de kans om te bewijzen dat de uitlatingen over fraudeonderzoek en seksuele intimidatie op waarheid berusten.
Dat besliste de rechter gisteren in een tussenvonnis in de rechtszaak die oud-directeuren Anthon Casperson en Billy Pandt tegen hun voormalige werkgever hebben aangespannen.
De volgende zitting is gepland op 16 mei.

Zo zullen er getuigen worden gehoord en moet er onder meer een deskundigenonderzoek komen naar de ICT en naar Coomeva, de tussenorganisatie die de medische uitzendingen van het Aqualectra-personeel regelt.
Ook wordt Aqualectra in de gelegenheid gesteld om het vermoeden te ontzenuwen dat de negatieve informatie over Pandt in de media niet van haar afkomstig is.
Daarnaast moet Aqualectra kunnen aantonen dat de door Pandt gedeclareerde telefoonkosten excessief waren en in feite privégesprekken waren.
Volgens het nutsbedrijf gaat het om een bedrag van 53.407,88 gulden.

De rechter kon echter een aantal punten afwikkelen.
Pandt krijgt 51.452,31 gulden uitgekeerd wegens 50 niet genoten vakantiedagen.
Ook de vordering van rechtsbijstand (36.927,25 gulden) kan aan Pandt worden toegewezen.

Eerder besliste de rechter al in het voordeel van Pandt en Casperson.
Zo meende de rechter dat de obligatielening van de Centrale Bank aan Aqualectra legaal was en conform procedures uitgegeven is en dat Aqualectra zich onrechtmatig jegens Pandt heeft gedragen door hem tweemaal zonder rechtsgrond te schorsen.
Ook besliste de rechter dat er geen sprake was van tegenstrijdig belang bij de bouwplannen van een nieuw kantoor op het voormalige Amstelterrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *