Meerpleger Chirino zes jaar vast

Openbaar Ministerie Willemstad – Johnny Chirino (37) is onlangs in hoger beroep wederom veroordeeld tot een gevangenis van 6 jaar voor diefstal met geweld en afpersing bij Burger King op 15 februari 2013, bij Tellsell op 11 maart 2013, bij Living Fashion en bij Rituals Coffee House, beiden op 25 maart 2013 en de Hollandse Bakkerij op 12 april 2013.

Advertentie

Het Hof weerlegt de motivering van de advocaat van Chirino dat er bij twee van de overvallen geen goed recht is gewezen.
Zo betoogt de advocaat dat bij een van de overvallen het bewijs berust op de verklaring van slechts één getuige, namelijk die van de aangeefster.

Maar zo staat in het vonnis: ,,Het Hof acht dit feit bewezen mede op grond van het feit dat bij deze overval dezelfde modus operandi is gebruikt als bij de overige feiten, welke erdoor wordt gekenmerkt dat de dader zich in de winkel eerst voordoet als een gewone klant, dan een steekwapen tevoorschijn haalt waarmee hij een personeelslid bedreigt en vervolgens kasgeld wegneemt.”

,,Verder is deze overval gepleegd op een locatie die, hetgeen een feit van algemene plaatselijke bekendheid is, in dezelfde omgeving is gelegen als de plaatsen waar de andere overvallen zijn gepleegd en in welke de verdachte woonachtig is.”

Ten aanzien van een andere overval heeft de advocaat betoogd dat de fotoherkenning had moeten plaatsvinden met foto’s waarop de geportretteerden allen een pet dragen. Temeer omdat de aangeefster en de getuige bij hun opgave van het signalement van de dader hebben aangegeven dat deze een pet droeg.

Ook hier stelt het Hof: ,,Dit betoog faalt. Het Hof acht de fotoherkenning door de aangeefster en de getuige betrouwbaar, nu de aangeefster daarbij heeft verklaard dat de dader een pet droeg maar zijn gezicht zichtbaar was en de getuige daarbij heeft verklaard de verdachte aan zijn gezicht te herkennen.”

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *