Meetapparaat werkte mogelijk niet

Ridley Regis RafaelaWILLEMSTAD — Randall Rafaela, de broer van Ridley Rafaela (50) die gisteren omkwam bij de explosie bij Asphalt Lake Recovery (ALR), hoorde tegen half zes op de radio over het ongeluk. Onmiddellijk baande hij zich een weg door het drukke verkeer naar de plek des onheils.

“Ik wist in eerste instantie niet waar de ingang van het Asfaltmeer was, ik was er namelijk nooit eerder geweest en moest mijn andere broer om aanwijzingen vragen.
Hij was ook al onderweg en we kwamen daar ongeveer tegelijk aan”

, aldus Randall met tranen in zijn ogen.

Na de explosie was er een enorme rookontwikkeling

Na de explosie was er een enorme rookontwikkeling

Van de aanwezige collega’s van Ridley kregen ze te horen dat hij nog vermist was.

“Enkele dagen geleden werden blijkbaar testen uitgevoerd waarbij olie onder druk door het pijpsysteem werd gespoten. Hierbij werd een scheur in de pijpleiding geconstateerd, die gelast moest worden. Bij deze laswerkzaamheden is het gisteren misgegaan”

, aldus Randall.Een ervaren collega had metingen naar de aanwezigheid van gas uitgevoerd voor het laswerk begon en die metingen gaven niets bijzonders aan.

“Het vermoeden heerst sterk dat het apparaat niet functioneerde, omdat er wel degelijk gas in de tank was.”

Nadat de brandweer het signaal brand meester gaf, kreeg Randall tegen acht uur ‘s avonds toegang tot de ruimte waar zijn broer lag.
Het lichaam vertoonde zware brandwonden.

“Ridley had een flinke kap aan de achterkant van zijn hoofd. Hij lag ongeveer een meter van de bewuste gescheurde pijpleiding, tegen andere grote pijpen geleund. Het is duidelijk dat hij door de enorme explosie en luchtdruk naar achteren is gesmeten. Ik denk dat hij door de klap ter plekke overleden is en geen pijn heeft geleden door de verbranding”

, fluistert Randall.
Zijn broer kwam uit Tilburg en was op projectbasis op Curaçao.

Vanaf de Julianabrug

Vanaf de Julianabrug

Hij laat een echtgenote en twee kinderen achter.De oudste werd vandaag 17.

Ridley was vorig jaar juli voor vakantie op het eiland en was benaderd door Asphalt Lake Recovery in verband met zijn expertise inzake de aanleg van een nieuw asfaltverwerkingssysteem.Hij had een eigen bedrijf in Nederland en was betrokken bij grote prestigieuze projecten, zoals de vervaardiging van een van ‘s werelds grootste kranen, die werd ingezet bij de revisie van de catcracker bij de Isla-raffinaderij.Hij was ook nauw betrokken bij de vervaardiging van de stalen constructie van de nieuwe Centrale Bank op Curaçao.Mijn broer was een workaholic.Men is aan hem een goede kracht kwijt.”

Ergste dag

“De ergste dag van mijn leven”

, zegt een zeer geëmotioneerde directeur Karel Aster een paar uur nadat de explosie heeft plaatsgevonden.Aster was gisteravond bij het slachtoffer dat zwaargewond raakte.

“Hij was aanspreekbaar, maar het is heel erg, hij is er zeer ernstig aan toe.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *