Metro | “Alle bemiddeling moet leiden tot vertrek Maduro en nieuwe verkiezingen”

Voor Guaido en volgers is president Maduro een “dictator”, een “on­recht­ma­tig be­zit­ne­mer” die aan de macht blijft dankzij de “frauduleuze” presidentsverkiezingen | Reuters

Elke internationale bemiddeling in de crisis in Venezuela moet leiden tot de afzetting van president Nicolas Maduro en tot nieuwe verkiezingen. Dat heeft oppositieleider Juan Guaido zaterdag verklaard.

“We verwelkomen dankbaar alle inspanningen, maar wij zijn duidelijk”, klonk het. Het enige resultaat van de bemiddeling kan voor Guaido de afzetting van Maduro zijn.

Vrijdag liet de oppositieleider nog weten dat een delegatie van de Venezolaanse oppositie deelnam aan bemiddelingsgesprekken in Noorwegen. Hij benadrukte wel dat het niet ging om onderhandelingen met de regering van Maduro.

Voor Guaido en zijn volgers is president Maduro een “dictator”, een “on­recht­ma­tig be­zit­ne­mer” die aan de macht blijft dankzij de “frauduleuze” presidentsverkiezingen van vorig jaar.

Maduro noemt zijn tegenstanders dan weer “putschisten”, gesteund door het “Noord-Amerikaans rijk”.

Bron: Metro.be/Belga

Een Reactie op “Metro | “Alle bemiddeling moet leiden tot vertrek Maduro en nieuwe verkiezingen”

  1. Daan Banaan

    Putschisten? Nieuw woord. Het woord dat hij werkelijk gebruikte was “fascisten”. Hij noemt zichzelf trouwens politicus van “het gematigd centrum”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *