Metro | Koe verstopt net geboren kalfje voor boer

door Michiel van Berkel

koe clarabella

Koe verstopt net geboren kalfje voor boer

Een voormalig melkkoe had zulke verdrietige herinneringen overgehouden aan het feit dat haar kalfjes door een melkboer werden weggehaald, dat ze haar pasgeboren kalfje voor haar nieuwe eigenaren verstopte.

Tot deze opmerkelijke conclusie komen medewerkers van de stichting Edgar’s Mission.

De non-profitorganisatie vangt voormalig boerderijdieren op. Zo ook koe Clarabelle, die sinds november op het terrein van Edgar’s Mission vertoeft. Het beestje stond op het punt geslacht te worden, omdat haar melkproductie te laag was, maar werd door vrijwilligers van de Australische organisatie geadopteerd. Clarabelle bleek zwanger.

Verstopt

Een week voordat Clarabelle was uitgerekend, viel het medewerkers op dat ze zich nogal vreemd gedroeg. Waar de koe normaal graag wilde eten, bleef ze nu op een afstandje staan. Wat bleek? Clarabelle was ‘stiekem’ bevallen en had haar kalfje verstopt in een stuk hoog gras. Naar alle waarschijnlijkheid verstopte Clarabelle haar kalfje, omdat haar voormalig nageslacht door de boer werd weggehaald zodra de melkproductie van moederlief stopte.

Het baasje van Clarabella had ditmaal gelukkig goed nieuws voor de nieuwbakken moeder. De kleine, die de naam Valentijn kreeg, omdat het rond Valentijnsdag ter wereld kwam, mag bij haar blijven!

Volgens dierenarts Holly Cheever is het niet de eerste keer dat een moederkoe haar kalfje verstopt. The Dodo verwijst naar dit filmpje, waarin de arts vertelt ze hoe een koe was bevallen van een tweeling, maar slechts met één kalfje terugkwam naar de boer. Ze wist het kalfje te verstoppen, maar kon niet verkomen dat de boer alsnog het kalfje vond en bij haar wegnam.

Bron: Metro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *