Metro | Venezuela vernietigt wapens op plein in Caracas

Venezuela wapens vernietigen | Reuters

Venezuela wapens vernietigen | Reuters

De Venezolaanse politie heeft bijna 2000 wapens vernietigd op een plein in Caracas. De actie is deel van een nieuwe campagne om wapenbezit in het land aan te pakken.

Lees ook: Venezuela vestigt ‘moordrecord’

„We gaan zorgen voor ontwapening en vrede”, vertelde Nestor Reverol, Minister van Binnenlandse Zaken tegen Reuters. Als aftrap voor de campagne werden in beslag genomen geweren en pistolen onschadelijk gemaakt met boren en zagen.

Geweld

Volgens Reverol heeft de Venezolaanse politie dit jaar meer dan 17.000 wapens in beslag genomen. Dit neemt echter niet weg dat Venezuela na Honduras het land is met de meeste moorden. De hoofdstad Caracas wordt bovendien gezien als de meeste gewelddadige stad ter wereld. Het aantal moorden wordt geschat op 119 per 100.000 inwoners, meldt Time.

Sinds 2012 is het verboden om wapens in privébezit te hebben. Bendes vallen daarom steeds vaker agenten en beveiligingspersoneel aan om aan wapens te komen. Bovendien is het salaris van agenten flink gedaald, wat hen vatbaar maakt voor omkoping door criminelen.

Bron: Metro

2 Reacties op “Metro | Venezuela vernietigt wapens op plein in Caracas

  1. Ach, puur propaganda, alleen voor fanatieken en ignoranten.

  2. Abraham Mossel

    De komedianten trekken weer voorbij zou mijn vader zeggen!. Hoe belazer je een volk, hoe dom denk je dat een volk is. Dat kan je je alleen op je eigen mouw spelden als je de titel Doctor Honoris Causa-degree hebt. Gerrit de Raaf heeft er ook een voorniks gekregen, nou ja voorniks, de gule gever mocht voor miljoenen water en strom stelen van de Raaf, alleen is de stelerij uit gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *