MFK distantieert zich van uitspraken Wiels

WILLEMSTAD — Regeringspartij MFK betreurt de uitspraken van coalitiepartner Helmin Wiels (PS) over Lisette van Lamoen-Garmers, directeur van het Rooms Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS). Wiels dreigde eerder deze week Van Lamoen bij haar haren uit haar kantoor te slepen. Zij heeft gisteren aangifte van bedreiging gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM).

In een persbericht van de MFK stelt partijvoorzitter en Statenlid Amerigo Thodé de beledigingen onnodig en betreurenswaardig te vinden.
In het persbericht wordt nergens de naam van Wiels of van Van Lamoen- Garmers genoemd, wel wordt melding gemaakt van ‘beledigende uitlatingen in de richting van een vrouw in onze samenleving’.
De MFK-fractie, die een vrouw (Monique Koeyers- Felida, red.) in haar gelederen heeft, stelt de beledigende uitspraken diep te betreuren, omdat een vrouw – naast het feit dat zij een moeder kan zijn – ook de moeder kan zijn van degene die in dit geval de ander heeft beledigd.

Wij hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar de manier waarop wij communiceren en kritiek leveren moet wel op een niveau en op een manier zijn waarbij wij elkaar respecteren en met elkaar omgaan zonder elkaar te beledigen.” Volgens Thodé neemt zijn fractie afstand van de gewraakte praktijken en staat zij voor een Curaçao, waar iedereen vredelievend en in goede harmonie met elkaar kan leven en werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *