MFK: Jardim gebruikt valse cijfers

Archief foto

Archief foto

WILLEMSTAD — Volgens de MFK heeft minister José Jardim van Financiën het Curaçaose volk voorgelogen en gemanipuleerd.
Door het tonen van valse cijfers wil de minister de gemeenschap overtuigen van de noodzaak van de ‘pijnlijke maatregelen’ die hij heeft ingevoerd.
Dat staat te lezen in een persbericht van MFK-Statenlid

Thodé baseert zich op een voorlopig rapport van de minister, waarin voorlopige cijfers voor het financieel jaarverslag 2012 worden gepresenteerd.
Daaruit zou een ander plaatje naar voren komen dan uit eerdere verklaringen van Jardim.
Het betreffende rapport geeft volgens Thodé aan dat het jaar 2012 afgesloten zal worden met een tekort van 0,3 miljoen gulden, ‘wat minder is dan 0,1 procent van de totale begroting van de regering.
Dit tekort resulteert als de som van het voorlopige tekort van 65,3 miljoen gulden op de gewone dienst en een overschot van 65 miljoen op de kapitaaldienst’.

Thodé vindt dat het ‘erg op zijn plaats zou zijn als de heer Jardim uitleg geeft aan het Curaçaose volk hoe het kan dat de astronomische tekorten van meer dan 300 tot 600 miljoen gulden, waar hij het altijd over heeft gehad in zijn betogen, ineens niet waar blijken te zijn, aangezien de financiële rapporten die het parlement en ook het Cft krijgen andere cijfers laten zien’.
Volgens het Statenlid heeft oud-minister van Financiën George Jamaloodin meerdere malen gewaarschuwd voor ‘het feit dat de astronomische bedragen die door Jardim worden genoemd, niets anders dan een strategie en afleidingsmanoeuvre zijn om de tientallen pijnlijke maatregelen tegen het volk door te voeren’ en opgeroepen om de rapporten met de werkelijke cijfers rustig af te wachten.

“Dit is nu dus het geval. De rapporten laten precies zien wat de heer Jamaloodin al maanden geleden heeft aangegeven.
De maatregelen zijn doorgevoerd en de cijfers voor 2012 zijn ineens weer veranderd.
Alles was gewoon een groot rookgordijn, opgezet door minister van Financiën José Jardim”

, zo besluit Thodé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *