MFK: Jardim liegt en manipuleert

Amerigo ThodéWillemstad – Statenlid Amerigó Thodé van de MFK van Gerrit Schotte stelt dat minister van Financiën José Jardim ‘het Curaçaose volk heeft voorgelogen en gemanipuleerd door valse cijfers te tonen aan de gemeenschap’. Dit zou Jardim gedaan hebben om de bevolking ervan te overtuigen dat de bezuinigingsmaatregelen noodzakelijk waren.
Onlangs bracht de minister van Financiën een rapport uit, zo stelt Thodé, waarin voorlopige cijfers voor het financieel jaarverslag 2012 worden gepresenteerd.

,,Het is opmerkelijk dat in tegenstelling tot eerdere verklaringen van de minister van Financiën, zoals bijvoorbeeld tijdens de Nationale Dialoog en verschillende andere redes, het financieel rapport van Jardim zelf een heel ander financieel plaatje weerspiegelt.”

Het is goed om te vermelden dat dit rapport gebaseerd is op werkelijke cijfers (realisatiecijfers), aldus het MFK-Statenlid.

,,Het betreft hier een officieel document waarbij de wet bepaalt dat dit rapport door de minister van Financiën aan het College financieel toezicht (Cft) en aan het parlement dient te worden aangeleverd. Dit dient aan het einde van elk kwartaal te gebeuren. Het is vanzelfsprekend dat het verspreiden van leugens en/of het verstrekken van verkeerde informatie in zo’n document uit den boze is.”

Het desbetreffende rapport geeft aan dat het jaar 2012 afgesloten zal worden met een tekort van 0,3 miljoen gulden, wat minder is dan 0,1 procent van de totale begroting van de regering, aldus Thodé.

,,Het zou erg op zijn plaats zijn als Jardim uitleg geeft hoe het kan dat de astronomische tekorten van meer dan 300 tot 600 miljoen gulden waar hij het altijd over heeft gehad in zijn betogen, ineens niet waar blijken te zijn. De ex-minister van Financiën, George Jamaloodin, heeft de Curaçaose gemeenschap verschillende keren gewaarschuwd voor het feit dat de astronomische bedragen die door Jardim worden genoemd, niets anders dan een strategie en afleidingsmanoeuvre zijn om de tientallen pijnlijke maatregelen tegen het volk door te voeren.”

2 Reacties op “MFK: Jardim liegt en manipuleert

  1. MFK: Ik zou zeggen; Kom maar met klink klare bewijzen. Zo niet in het openbaar en media erkennen dat je leugens loopt rond te bazuinen.

  2. en dat zeggen de heren die kampioen manipulators zijn en enkel naar zich toe kunnen rekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *