MFK laakt opstelling PNP in bvz-debat

mfkWILLEMSTAD — Oppositiepartij MFK is niet te spreken over de opstelling van regeringspartner PNP in de hele discussie over de basisverzekering ziektekosten (bvz).
De PNP kwam deze week met voorstellen voor alternatieven om de gevolgen van de introductie van de bvz voor met name gepensioneerden het hoofd te kunnen bieden. Rijkelijk laat, aldus de MFK.

De introductie van de bvz heeft met name felle reacties opgeroepen onder gepensioneerden op het eiland.
Ze menen dat ze gediscrimineerd worden en dat zij zwaarder worden belast dan andere groepen in de maatschappij.
Om de druk op deze groep te verlichten en om de uitvoering van de bvz te verbeteren, stelde de PNP deze week voor om de premie voor gepensioneerden te verlagen, maar ook om particuliere verzekeringsmaatschappijen toe te staan het basispakket van de bvz aan te bieden.

In haar reactie op de PNP-plannen stelt de MFK dat deze voorstellen nu ter tafel komen, nu het spreekwoordelijke kalf verdronken is.
MFK-Statenlid Amerigo Thodé heeft het in een persbericht van de partij over damage-control.

“Ik wil graag weten hoe de PNP damage-control kan toepassen op een wet waar zij vóór heeft gestemd, een wet die niet goed was en waarbij de MFK heeft gewaarschuwd voor de vergaande gevolgen die deze voor gepensioneerden met zich mee zal brengen.
Maar de PNP heeft samen met haar partners toch besloten om tegen de adviezen van zowel de Sociaal Economische Raad (SER) als de Raad van Advies (RvA) in te gaan en deze wet door de Staten te loodsen, bovendien met terugwerkende kracht van een maand.
Het volk en met name gepensioneerden werden afgeslacht”

, aldus het MFK-Statenlid.

Nu de PNP met de gevolgen van de wet wordt geconfronteerd, komt de partij met een persbericht, merkt Thodé op,
Hiermee willen zij doen voorkomen, aldus het MFK-lid, dat zij het belang van het volk op de eerste plaats stellen.

“Maar toen zij in de Staten voor de gepensioneerden moesten opkomen, zeiden zij niets.
Toen de gepensioneerden op 23 januari in opstand kwamen heeft de PNP toch voor deze wet gestemd en gesteld dat de oppositiepartijen het volk verkeerd hadden geïnformeerd, dat gepensioneerden niet begrepen hoe de bvz-wet in elkaar stak en dat de oppositie politiek met deze zaak wilde bedrijven.”

Nu duidelijk is geworden wat voor gevolgen de bvz met zich heeft meegebracht, komt de PNP met een totaal andere reactie, concludeert Thodé.

Een Reactie op “MFK laakt opstelling PNP in bvz-debat

  1. MFK, als jullie tijdens jullie regeer periode eerst een aan het volk hadden gedacht dan aan jullie eigen zal, dan was alles wel even een beetje anders gegaan. Ja zoals jullie al zelf zegge: ”

    Als het kalf verdronken is”

    Is dat de schuld van Kabinet Hodge,Bertrain of het huidige kabinet??

    Ik dacht het even niet. Je ziet de splinter in hun oog maar niet de balk in die van jullie Kabinet Schotte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *