MFK stelt vragen over De Lannooy

Dienstbetrekking ‘Zus’ bij CBCS onder de loep

Archief foto

Archief foto

Willemstad – Het ontkennen van een dienstbetrekking door zowel de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) als Ersilia ‘Zus’ de Lannooy heeft het nodige wantrouwen gewekt. Dat heeft Statenlid Amerigo Thodé van MFK laten weten.
In dit kader heeft de parlementariër in een brief verschillende vragen gesteld aan minister José Jardim van Financiën.

Advertentie

Thodé geeft aan dat er enkele weken geleden via de lokale media bekend is geworden dat oudminister van Financiën De Lannooy, na haar aftreden per 10 oktober 2010, per 1 december 2010 in loondienst is getreden bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten.
Direct na haar aftreden verhuisde De Lannooy echter naar Nederland om een studieopdracht uit te voeren.

,,Opmerkelijk is dat de Staten herhaaldelijk heeft gevraagd of er een dienstbetrekking bestaat tussen de CBCS en mevrouw De Lannooy.
Een dienstbetrekking tussen partijen is altijd stellig ontkend door De Lannooy, doch eenmaal toegegeven door directeur Emsley Tromp.
Dit wekt uiteraard het nodige wantrouwen en geeft nogmaals de handel en wandel van Tromp met gelden van de burgers van Curaçao en Sint Maarten weer”

, aldus Thodé in zijn schrijven.
De MFK-parlementariër wil onder andere weten waarom er geen sprake was van een open sollicitatie, waarom er nooit transparantie is geweest rondom de dienstbetrekking, waarom De Lannooy ondanks haar afwezigheid voor twee jaar door de CBCS zo’n hoog salaris toegekend heeft gekregen terwijl zij twee jaar lang reeds aanspraak maakte op haar bezoldiging als oud-minister.

Thodé: ,,Was mevrouw De Lannooy, zonder relevant diploma op zak, geschikt en de beste kandidaat voor de functie van Risk Manager waarvoor ze door haar neef, de heer Tromp, was aangenomen bij de CBCS? Wat is het marktconforme salaris op Curaçao voor deze functie? Sinds wanneer bestaat deze functie bij de CBCS en tegen welke arbeidsvoorwaarden? Door wie werd deze functie vervuld tijdens de afwezigheid van De Lannooy?”

Tot slot vraagt Thodé zich af wat De Lannooy in de 30 maanden voorafgaand aan haar fysieke aanwezigheid op de werkvloer bij CBCS heeft uitgevoerd, en:

,,Sinds oktober 2012, zoals ook door haarzelf bevestigd, is De Lannooy persoonlijk adviseur van de huidige minister van Financiën. Is dit in overeenstemming met de regels van CBCS? Wat zijn de vigerende regels hieromtrent? Zijn er documenten die deze terbeschikkingstelling regelen?”

To Top

0 Reacties op “MFK stelt vragen over De Lannooy

  1. Kan die Amerigo Thodé niet eens vragen gaan stellen hoe het zit met de MOT meldingen van Dhr. Schotte, hoe het zit met het auto ongeval, hoe het zit met zijn handel en wandel tijdens zijn regeer periode vanaf 10-10-10 ??. Kan de Heer Amerigo Thodé daar eens vragen over gaan stellen???? Lijkt mij meer van interesse dan alle politici over de kam trekken. Welk rook gordijn is deze Thode aan het aanleggen?
    De verkiezingen zijn er lang nog niet maat Thode is al modder aan het gooien naar een ieder die hem voor de voeten loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *