MFK verbaasd over voorstel partijfinanciering Pais

Archief foto

Archief foto

WILLEMSTAD — Voordat de wet op partijfinanciering wordt aangepast, moet de huidige wet worden nageleefd. Dit stelt MFK-Statenlid Amerigo Thodé. Hij reageert hiermee op het feit dat coalitiepartij Pais heeft aangekondigd de wet die de financiering van politieke partijen regelt, de Landsverordening Financiën Politieke Groeperingen, aan te willen passen.

Pais heeft aangekondigd de wet aan te willen scherpen, zodat onder meer ook sponsors van de politieke partijen onder deze nieuwe wet moeten vallen.
In een persbericht spreekt de MFK haar verbazing uit over het feit dat de Pais de huidige wet wil veranderen.
Volgens de MFK moet eerst deze worden nageleefd.
De partij wil dan ook weten of Pais zich ooit aan de huidige wet heeft gehouden door een verslag van haar inkomsten bij het Hoofdstembureau in te leveren.
De opmerking Thodé moet in het licht worden gezien van het feit dat zijn partij in 2011 de enige was die conform de wet een verslag van haar inkomsten aan het Hoofdstembureau overhandigde. Geen enkele partij heeft haar dit ooit nagedaan.
Wel moet worden opgemerkt dat in hetzelfde jaar de twee nieuwe Statenleden van de PAR, Emily de Jongh-Elhage en Magali Jacoba, bij hun intrede in het parlement ook een verklaring overhandigden, waarin zij aangaven tijdens de verkiezingscampagne niet tegen de bepalingen van de Landsverordening Financiën Politieke Groeperingen te hebben gehandeld.
bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *