MFK wil Monk in Staten spreken

Prioriteit voor onderwijs in nieuwe portefeuille

Willemstad- De MFK-fractie wil Carlos Monk, de nieuwe minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, zo snel mogelijk in de Staten uitnodigen om zijn visie op het onderwijs kenbaar te maken. Dat zegt MFK-fractievoorzitter Dean Rozier.

De MFK betreurt het dat er op korte termijn opnieuw afscheid is genomen van een minister van Onderwijs. Lionel Jansen – die vrijdag de handdoek in de ring gooide – kreeg bij zijn aantreden op 1 april vorig jaar de ‘benefit of the doubt’, meent Rozier.

,,Het is de tweede minister die opstapt met zo’n belangrijke portefeuille. We moeten met de nieuwe minister weer opnieuw beginnen in zo’n korte periode. We hebben vertrouwen getoond in de vorige minister, maar er is gebleken dat hij het niet kon doen”, aldus Rozier. De prioriteit van de kersverse minister moet, als het aan MFK ligt, bij het onderwijssysteem liggen.

Rozier: ,,Er zijn problemen met leraren die niet genoeg voorbereid zijn,  kinderen zitten thuis. Ligt dit aan het onderwijssysteem zelf, moeten we ons afvragen. Is dit het goede systeem of moeten we het aanpassen en terug naar het oude systeem dat wel generaties lang heeft gewerkt? Er is iets gebeurd, en de nieuwe minister moet uitzoeken waar het probleem zit.” Dat Jansen vrijdag zijn ontslag heeft ingediend, is volgens Rozier op het goede moment gebeurd. ,,Er moet nu actie genomen worden. Het funderend onderwijs is bij wijze van proef ingesteld, maar nu moeten we aangeven dat het niet werkt. Er zijn geen boeken, materialen zijn niet beschikbaar. We moeten garanderen dat er onderwijs gegeven wordt waarin leerlingen genoeg kansen hebben om zich te ontwikkelen.”

Rozier is voorstander van van langere schooltijden. Ook zouden leraren meer een opvoedkundige taak op zich moeten nemen. ,,Thuis ligt die taak bij de ouders, op school bij de leraren.”

Of Monk ervaring heeft in het onderwijs, is bij Rozier niet bekend.

Bron: AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *