MFK wil opheldering over SOAB-advies verzekeringen

Bron: Versgeperst

logo-mfkCURAÇAO – De MFK heeft bij minister Ben Whiteman van Gezondheidszorg opheldering gevraagd over het advies van accountantsbureau SOAB. Dit bureau onderzocht of de premie basisverzekering ziektekosten voor ouderen verlaagd kan worden. De partij wil weten wat de regering daarmee van plan is.

Scoop-Constansia wil weten wat er uit het onderzoek van SOAB is geconcludeerd, welke mogelijkheden tot premieverlaging voor ouderen er zijn en hoe ver de regering is met een besluit over dit onderwerp.
Ook wil ze weten hoe de regering denkt de eventuele verlaging te kunnen bekostigen en of dat eventueel ten koste gaat van andere groepen belastingbetalers.
Tenslotte wil ze weten of de regering daarvoor advies heeft ingewonnen bij de Raad van Advies en de Sociaal Economische Raad (SER).

Premiepercentage
De voormalige minister van Gezondheid, Natuur en Milieu is bezorgd dat de regering stilzwijgend de verzekeringspremies gehandhaafd heeft voor het volgende jaar.
Volgens de Landsverordening Basisverzekeringziektekosten moet elke wijziging in de hoogte van de inkomensafhankelijke premie uiterlijk 1 december worden vastgesteld voor het daaropvolgende jaar, aldus Scoop-Constancia.
Is dat niet gebeurd, dan blijven de huidige premiepercentages van kracht in 2014 en vindt er dus geen verlaging plaats.
Tot nu toe heeft de regering nog niets bekendgemaakt over een nieuwe premieheffing, wat zou inhouden dat de gepensioneerden komend jaar dezelfde premielasten dragen als dit jaar.

Aanbiedingsbrief Premies Basisverzekeringziektekosten

Bron: Versgeperst

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *