Minister betreurt gang van zaken 90-jarige

Etienne van der HorstWILLEMSTAD — Minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening) betreurt de gang van zaken van afgelopen maandag waarbij een negentigjarige vrouw was betrokken. De vrouw kwam bij Kranshi voor een nieuwe sédula. Maar vanwege een misverstand kon zij niet geholpen worden.

Advertentie

Inmiddels zijn medewerkers van Kranshi in gesprek met de familie van de vrouw.
Minister Van der Horst probeerde gisteren in contact te treden met de familie.
Maar de Amigoe wilde vanwege privacyredenen dit nummer niet zomaar afgeven, waarop Van der Horst het nummer gaf van een Kranshi-medewerker, die inmiddels door de familie is gebeld. Het was niet zo dat de minister de familie had gevraagd om contact op te nemen met de overheidsdienst.

Er is contact geweest met de familie. Wij hebben onze excuses aangeboden en uitgelegd wat er van onze kant mis is gegaan. Wij hebben ook afgesproken dat wij samen, binnen de kaders van de wet, kunnen nagaan hoe wij de vrouw kunnen helpen, zeker gezien haar fysieke staat. Wij zullen hierover met hen in contact treden”, aldus de minister in een reactie.

Volgens Van der Horst betreurt hij ten zeerste wat er zich maandag bij Kranshi heeft voorgedaan. Hij spreekt in dit geval van een incident en stelt dat het als een leermoment moet worden gezien om de dienstverlening van de overheidsdienst zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Als de wet het toestaat, zullen wij nagaan hoe wij in de toekomst kunnen handelen om voorkomen dat mensen die slecht ter been zijn vanwege hun leeftijd of lichamelijke toestand helemaal naar Kanshi moeten gaan.”

bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *