Minister Dick wil cijfers zien

Vertegenwoordigers van de schoolbesturen en de minister tijdens de vergadering gisteren.

Vertegenwoordigers van de schoolbesturen en de minister tijdens de vergadering gisteren.

WILLEMSTAD — In het overleg tussen minister van Onderwijs Irene Dick (PS) en vertegenwoordigers van de schoolbesturen gisteren over de aangekondigde bezuinigingen, is afgesproken dat de schoolbesturen volgende week cijfers en gegevens zullen verstrekken over de gevolgen van deze bezuinigingen voor het onderwijs.

Dat meldt de woordvoerder van Dick, Tico Vos.

Dick heeft aangegeven open te staan voor het zoeken naar alternatieven om de kosten binnen de onderwijssector te drukken. Maar dat moet dan wel gebaseerd zijn op concrete cijfers en gegevens.

De schoolbesturen kregen halverwege de vorige maand een brief waarin stond dat in het nieuwe schooljaar het aantal taakuren voor leerlingenbegeleiding verlaagd zou worden. Ook zou er bezuinigd worden op de bekostiging voor het secundair beroepsonderwijs.

Carina Ruiter overhandigt de getekende petitie aan minister Irene Dick.

Carina Ruiter overhandigt de getekende petitie aan minister Irene Dick.

Dit heeft onder meer gevolgen voor leerlingen die niet direct op een hoger niveau kunnen instromen. Deze maatregelen werden enkele jaren geleden al genomen, maar zijn nooit doorgevoerd.

Afgesproken is dat de gegevens en cijfers eind volgende week ingeleverd zullen worden. Adviseurs van de minister zullen deze dan analyseren. Vrijdag zal er weer vergaderd worden. Dan zal er ook duidelijkheid komen over de vraag of er aanpassingen gedaan kunnen worden. Vervolgens zal de minister een en ander voorleggen aan de ministerraad.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *