Minister Martina maakt afspraken met MKB Nederland

WILLEMSTAD — Minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina (Pais) heeft tijdens zijn werkbezoek aan Nederland enkele afspraken gemaakt met MKB Nederland, de brancheorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf.

Minister Martina (midden) in gesprek met MKB en VNO-NCW.

Minister Martina (midden) in gesprek met MKB en VNO-NCW.

Martina en secretaris-generaal van zijn ministerie Vanessa Toré ontmoetten gisteren de voorzitter van MKB Nederland, Hans Biesheuvel, en de vicedirecteur internationale economische zaken van ondernemingsorganisatie VNO-NCW, Angelique Heijl.
Voor Curaçao is het van belang dat de samenwerking tussen MKB Curaçao en Nederland wordt geïntensiveerd. Afgesproken werd dat Curaçao en Nederland samen deel zullen gaan nemen aan toekomstige internationale handelsmissies.
Daarnaast zal Curaçao als nieuwe afzetmarkt in beeld worden gebracht bij het MKB Nederland en ook, omdat het Nederlandse MKB steeds internationaler wordt, als vestigingskeuze.Minister Martina en Hans Biesheuvel spraken af dat zij elkaar begin mei weer zullen ontmoeten op Aruba tijdens de conferentie ‘Europe meets the America’s’, waarbij zakendoen met Latijns- en Noord-Amerika en het Caribisch gebied centraal staat.
Later dit jaar bezoekt Biesheuvel Curaçao, in verband met het twintigjarig jubileum van het MKB Curaçao, waar hij keynote speaker zal zijn.

Het MKB behartigt de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven op nationaal en internationaal terrein.
Voorbeelden hiervan zijn de Servicedesk, de ‘week van de ondernemer’ en diverse gratis publicaties zoals downloads via www.mkb.nl. Internationaal ondernemen wordt steeds belangrijker voor het Nederlandse MKB.
Vandaar dat er steeds meer buitenlandse handelsmissies worden georganiseerd, in samenwerking met onder meer Agentschap.nl, de ministeries van Buitenlandse en Economische Zaken en het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering.

Voor informatie over ‘Europe meets the America’s’ zie www.eumeetsamericas.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *