Minister van Justitie vergadert met vakbonden over rechtspositie

WILLEMSTAD — De minister van Justitie Elmer ‘Kadè’ Wilsoe vergaderde vanochtend met de (politie) vakbonden Sindikato di Amtenarnan di Polis (SAP), de Nationale Algemene Politiebond (NAPB) en de Algemene Bond van Overheidspersoneel (Abvo) over een decreet voor de rechtspositie voor het Korps Politie Curaçao (KPC).

De vergadering werd in de middaguren even geschorst waarna de minister tegenover TeleCuraçaoFM verklaarde dat de vergadering in de ochtenduren heel goed verliep en dat ze samen heel ver zijn gekomen.

De tekst van het besluit is aangescherpt maar we zullen voor het eind van de volgende week een overzicht krijgen over hoe het rechtsbesluit er uit gaat zien”, aldus de minister.
Er moet nu eerst een onderscheid gemaakt worden tussen de burgeragenten en de gewone agenten.
Er moet ook gekeken worden naar de aspecten die kostenverhogend zijn.
Volgens de minister zal het besluit – als er geen op- of aanmerkingen zijn – eerst naar het Bureau Interne Zaken (BIZ) gestuurd worden en hierna moet het in een Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (GOA) behandeld worden.
Daarna moet de Raad van Advies het decreet behandelen alvorens het naar de gouverneur gaat.
En als laatste wordt het in de Raad van Ministers behandeld, voegde de minister eraan toe.

De NAPB-voorzitter, Ronaldo Abrahams zei vanmiddag tevreden te zijn met het verloop van de vergadering, maar dat er nog een heleboel moet gebeuren.
Hij wilde niet in details treden.
Volgens Abrahams zullen deze punten morgenochtend tijdens een vergadering van hun werkgroep behandeld worden.
De vergadering over de rechtspositie van de ambtenaren werd vanmiddag voortgezet maar er was tot de sluiting van de krant niets concreets besloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *