Ministers gaan inleveren

bezuinigenWILLEMSTAD — De salarissen van alle ministers zullen met ingang van 1 januari 2014 voor een periode van twee jaar bevroren worden.
Dit houdt in dat de salarissen gedurende twee jaar niet geïndexeerd zullen worden. Dit heeft de Raad van Ministers (RvM) eerder deze week besloten.
Naast het bevriezen van de salarissen, dat twee jaar van kracht zal zijn, heeft de ministerraad besloten om ook het vakantiegeld van de ministers voor eenzelfde periode van twee jaar te bevriezen.

Advertentie

Het voorstel moet volgens minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) worden gezien als een gebaar vanuit de regering dat ook de ministers een bijdrage willen leveren om de problemen van het eiland op te lossen. Het is de bedoeling dat het besluit van de ministerraad in de wet wordt vastgelegd. Het besluit van de ministerraad komt nadat eerder deze week Pais-leider Alex Rosaria zich sterk had gemaakt voor een gebaar van zowel ministers als parlementariërs in de moeilijke tijden die het eiland nu doormaakt.
Hij stelde dat politici het goede voorbeeld moesten geven door in te leveren op hun arbeidsvoorwaarden.
Rosaria kondigde aan dat Van der Horst in de wekelijkse vergadering van de ministerraad een voorstel zou presenteren voor maatregelen die de ministers zouden kunnen nemen.
In zijn persbericht noemde hij onder meer het stopzetten van vakantiegeld en indexering, het instellen van een maximum aan telefoonkosten die door de overheid betaald kunnen worden en versobering van de huidige pensioenregeling voor gezagdragers.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *