Ministers onder vuur geven duidelijkheid

Afspraak coalitieleiders:

WILLEMSTAD — Nog deze week zal gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels, bijgestaan door partijgenoot en premier Ivar Asjes (PS), een persconferentie beleggen om duidelijkheid te verschaffen over de controverse die is ontstaan naar aanleiding van haar cv. Dit is vanochtend afgesproken tijdens de reguliere bijeenkomst van de politiek leiders van de coalitie van PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran.


Verder is afgesproken dat alle ministers die op dit moment onder vuur staan – minister Nelson Navarro (Justitie, Pais) over het rapport over het overlijden van Luigi ‘Pretu’ Florentina, en Jeanne-Marie Francisca (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, PS) naar aanleiding van het door de regering verloren kort geding over het afzetten van directie en bestuur van Tayer Soshal Sta. Martha – op korte termijn duidelijkheid aan het volk zullen geven.
Voor Navarro staat er vandaag een persconferentie op het programma en Francisca zal te zijner tijd ook met een reactie komen.
Over de vergadering van vanochtend was heel veel te doen.
Er werd melding gemaakt van een mogelijke coalitiecrisis.
Maar dit werd vanochtend van de hand gewezen door de fractievoorzitters van PS, Melvin Cijntje en Pais, Alex Rosaria.
Volgens Cijntje was er sprake van irritaties over en weer naar aanleiding van uitspraken van Statenleden van de coalitie.
Hij noemde geen namen, maar in de afgelopen dagen heeft PS-Statenlid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe zich kritisch uitgelaten over Navarro naar aanleiding van het onderzoek naar de dood van Florentina. Terwijl Eugène Cleopa (Pais) over Francisca had verklaard dat als hij haar zou zijn, hij zijn ontslag zou hebben ingediend als minister.
Volgens Cijntje hebben deze irritaties geen gevolgen voor de coalitie, noch voor de regering.

“Het zijn individuele Statenleden en iedereen mag voor zijn eigen mening uitkomen.”

Tijdens het onderhoud is afgesproken dat gezien deze irritaties de betrokken ministers zo snel mogelijk duidelijkheid zullen geven.
Pais-leider Alex Rosaria voegt hier aan toe dat gekeken dient te worden naar het ontstaan van deze irritaties.

“Het is van belang dat wij als coalitiepartijen bij elk besluit dat wij nemen, ons laten leiden door de principes van behoorlijk bestuur. Zoals zorgvuldigheid en rechtszekerheid. Wij moeten alles doen om al onze besluiten in de geest van behoorlijk bestuur plaats te laten vinden. Dat vinden wij van Pais.”

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *