Miss Curacao Eline de Pool betrokken bij inbeslagname verdovende middelen

Eline de Pool Miss Curaçao Universe op de avond voor de inbslagname 21 september 2013  Foto Ramsay Soemanta

Eline de Pool Miss Curaçao Universe op de avond voor de inbslagname 21 september 2013 Foto Ramsay Soemanta

WILLEMSTAD – In de nacht direct na de kroning tot Miss Curaçao Universe Eline de Pool was betrokken bij een inbeslagname van softdrugs ‘hash’. Volgens het proces-verbaal van de politie troffen zij in dezelfde nacht van zaterdag 21 september op zondag 22 september rond 04.30u op een patrouille door de wijk Steenrijk een zwarte Mazda CX-7 met het kenteken T 43-2 aan, die geparkeerd stond op de kruising Wageningenstraat/Maastrichtstraat.

In de auto op de achterbank zaten 2 mannen die naar ‘marihanakruid’ roken. De bestuurdersstoel en naast de bestuursstoel waren leeg.

Het volgende moment kwamen een man en een vrouw aanlopen. De vrouw bleek Eline de Pool te zijn. Na doorzoeking van de auto werd 1 marihuanasigaret en een plastic zakje met een brok ‘hash’ aangetroffen. Op de vraag aan wie de toebehoren toebehoorde, antwoordde de kersverse Miss Curaçao Universe spontaan dat het voertuig en toebehoren onder haar verantwoordelijkheid viel. Volgens het PV kon de Eline de Pool, die als zodanig werd herkent, niet worden gefouilleerd omdat er geen vrouwelijk agente bij was.

Vlak daarna verklaarde een andere man dat de verdovende middelen aan hem toebehoorden. De middelen zijn in beslag genomen. Het proces-verbaal is volgens de papieren opgemaakt op 23 september 2013.

De kersverse Miss Curaçao, de 19-jarige Eline de Pool, lag begin oktober onder vuur omdat enkele familieleden waren opgepakt op verdenking van drugs- en wapenbezit. De politie liet toen weten al een tijdje bezig te zijn met de zaak ‘Scorpio’, waarbij verschillende familieleden van De Pool zijn aangehouden, waaronder haar vader, broer en neven. Later werd haar vader vrijgelaten, maar bleef verdachte. Andre de Pool vertrok echter naar Venezuela voor een medische behandeling en zou nog niet terug zijn gekeerd. Ondertussen nam Eline afgelopen weekend deel aan de Miss Universe verkiezingen.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *