MissetHoreca | Snckbr-eigenaar start crowdfunding voor tapasrestaurant op Curaçao

Binnen één dag al meer dan €110.000 opgehaald

Sander de Klerk, mede-eigenaar van de SNCKBR-formule, is samen met ondernemer Jorick Vermeij bezig om via horeca crowdfunding tapas restaurant La Cantina Del Patron op Curaçao te realiseren.

Plan is dat La Cantina Del Patron dit voorjaar al de deuren opent. De totale geprognosticeerde investering voor de verbouwing en de inrichting van het horecaconcept bedraagt € 353.000. De Klerk: ‘Binnen één dag hebben we al meer dan €110.000 opgehaald. En dat is echt uniek voor een horecaproject via crowdfunding op Curaçao.’

Lees ook: ‘Gezonde cafetaria’ SNCKBR opent tweede vestiging

La Cantina Del Patron

tapasLa Cantina Del Patron wordt de naam van het tapasrestaurant in het centrum van Willemstad: de Nieuwstraat in Pietermaai dat bekend staat om de gekleurde authentieke handelshuizen.

Inrichting

Over het pand zeggen de ondernemers: ‘De inrichting is uniek, verschillende ‘open’ kamers met elk zijn eigen thema. Zo is er de ruimte Pesca, één die aanvoelt als een vismarkt, een vleeskamer met tafels bekleed met leder, oude stallampen, een koeienkop aan de wand en een oud slagersblok waar de zelf uit Spanje ingevlogen Pata Negra’s gesneden worden voor de gasten. Daarnaast een ruimte die volledig in het teken staat van wijn, een cocktailbar genaamd Tequila, een lounge en een playa. Laatstgenoemde met het langste barblad van heel Curacao.

Leestip: Horeca Crowdfunding blijft groeien

Hollandse snackbar

Het restaurant telt 130 couverts. ‘Voor de late night snacks hebben wij een echte Hollandse snackbar die aan de zijkant van het pand zit’. Op de bovenverdieping van het pand zullen twee appartementen gerealiseerd worden.

Cijfers

tapas2De totale geprognosticeerde financieringsbehoefte, rekeninghoudend met voorraden, opstartkosten, huurwaarborg en werkkapitaal is afgerond op € 443.000. De eigen inbreng is € 107.000. Er resteert hierdoor een (langlopende) financieringsbehoefte van € 336.000. De omzet (exclusief verhuur appartementen) is begroot op afgerond € 1.1 miljoen per jaar.

Klik hier voor meer informatie over het crowdfundingproject.

Sander de Klerk is mede-eigenaar van Snckbar. De tweede vestiging in Amsterdam werd eerder ook via Horecacrowdfunding.nl gefinancierd. De derde vestiging wordt begin april geopend in Eindhoven.

Klik hier voor crowdfundingtips voor de horeca

Bron: MissetHoreca

7 Reacties op “MissetHoreca | Snckbr-eigenaar start crowdfunding voor tapasrestaurant op Curaçao

 1. helaas je hebt gelijk.. de miljoenen die de overheid investeert in dit soort projecten hadden beter meteen in de oceaan gegooid kunnen worden.
  er zullen wel een paar corruptici aardig aan verdienen…

 2. Die 30 miljoen voor Insel Air was ook crowdfunding door een volk dat flink belasting betaalt.

  En die 30 miljoen hadden we net zo goed in zee kunnen gooien, want Insel Air gaat verder als een tuk tuk tussen de eilanden van de voormalige N.A.

  Heer Ruggenaath, was er geen wetswijziging die het mogelijk maakt falende ministers persoonlijk aansprakelijk te stellen?

 3. Daan Banaan

  Wat een negativisme. Een crowdfunding is geen slecht idee. Mensen die willen en durven te investeren kunnen dat doen. Als je er niet in gelooft, steun het plan dan niet. Simpel zat.

 4. Heerenveen en Lippinkhof hebben zelfs het businessplan uitgebreid met restaurants te Barber en op Oostpunt.

  Daar zal echter gebruik worden gemaakt van een heel ander type formuizen en pannen.

 5. Heerenveen en Lippinkhof hebben het doorgerekend en vonden het een geweldig plan. Na 1 jaar al de hele investering eruit.

 6. Joep Meloen

  130 zitplaatsen ?
  2,2 miljoen omzet per jaar oftewel bijna 200,000 NAF per maand ? Dat is ruim 6500 NAF per dag ???? Ken restaurants (in Pietermaai) die rekenden op een derde van die omzet per dag en het ook niet haalden.
  In Pietermaai, waar gelukkig nog niet zoveel horeca zit (St Tropez, Crystal, Kome, BijBlauw, Ginger, DejaVu, ‘t Klooster, Oporto, district 1870, club 27, Mundo Bizarro, Seasons, Fishalicious, Mosa etc ? En die ook nog eens vissen in exact dezelfde vijver met klanten. Oftewel, het is niet dat deze figuren op zoek zijn naar totaal verschillende klanten. Ze willen het gaan afromen bij de andere gelegenheden.
  Lijkt me echt een gat in de markt.
  En dan ga je ook nog eens 800,000 NAF investeren in het pand ?
  Werkelijk een super idee.
  Dat niemand daar ooit op is gekomen.
  Waar komen ze vandaan ?
  Oh ja, uit Nederland. Zien Curacao, denken dat ze alles weten en gaan vervolgens gierend failliet. Omdat iets in Nederland werkt houdt het niet in dat het hier werkt. De markt is hier volledig anders.

  Prima investering dus.

 7. Zal wel 3 maal niets worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *